Folyamatok

Fenntartható folyamatok

Erőforrásokat kímélő eljárások

A gyors és hatékony logisztikai folyamatokkal egyrészt megbízható ellátást biztosítunk az ügyfeleinknek, másrészt pedig az erőforrások és az energia hatékony felhasználásával a környezetet is védjük. A legnagyobb CO₂-kibocsátás a szállítási útvonalakból, a létesítménygazdálkodásból – azaz az épületekhez és műszaki létesítményekhez kapcsolódó terhelésekből – és a csomagolásból származik. Ezeken a területeken újszerű, környezetbarátabb eljárásokra törekszünk, nap mint nap.


Folyamatok - fókuszpontok

Energiatakarékosság az épületben

Energiatakarékosság az épületekben

Miután elvégeztük a Haberkorn Fairtool épületének energetikai elemzését, számos intézkedést hoztunk az energiahatékonyság javítása érdekében. Példaként említhető a fényforrások cseréje és egyes helyeken a világítás automatizálása, a fűtés/hűtés és a szellőzés szabályozásának optimalizálása vagy a szigetelési és felújítási intézkedések.

 

Vasúti szállítás

„Kíméletes” szállítás és környezetbarát csomagolóanyag

Igyekszünk olyan partnereket, szállítmányozókat és fuvarozókat bevonni, akik CO₂-semleges módon szállítanak. Az anyacégünktől érkező áruknál a gyorsaság és gördölékenység jegyében intermodális fuvarozást alkalmazunk, azaz a Wolfurt–Budapest távolság legalább 80%-át vasúti szállítással oldjuk meg.

Már sok éve használunk környezetbarát csomagolóanyagokat. Kartoncsomagolásaink kizárólag újrahasznosított anyagból készülnek. Folyamatosan csökkentjük a műanyag csomagolások mennyiségét. A vállalatközi szállítás során újrafelhasználható konténereket használunk, és folyamatosan törekszünk a papírfogyasztás csökkentésére.