A vállalat története

Haberkorn magyarországi telephely

Egyszerűen időtálló
Haberkorn tegnap, ma, holnap

A Haberkorn összekapcsolja a több évtizedes tapasztalatot a megfontolt előretekintéssel. Cégünk folyamatosan fejlődik, jelenleg a nemzetközi szerepünk erősítésén dolgozunk. A növekedést biztosító cégfelvásárlások mellett időtálló sikertényezőink az egyedi termékkínálat és a cél, hogy példaértékű munkaadók legyünk.

A Haberkorn Kft. 1993-ban alakult az osztrák Haberkorn Holding leányvállalataként. Magyarországon a Haberkorn egy budapesti központtal és egy miskolci telephellyel rendelkezik. Dolgozóink létszáma meghaladja a 40 főt.
Elsősorban ipari végfelhasználóknak forgalmazunk munkavédelmi és különböző műszaki termékeket. Termékválasztékunk főként az Európai Unióban készülő, minőségi árukat foglalja magában.
Know-how minden szinten. Megalakulásunk óta alapvető üzletpolitikánk részét képezi a kiváló minőség, a folyamatosan megújuló termékkínálat és nagy raktárkészlet, illetve a hozzáadott szolgáltatások magas szintű biztosítása. Az összes forgalmazott termék esetén kiemelkedő szakmai tudással rendelkezünk, így tudjuk partnereinknek folyamatosan biztosítani a tanácsadást, felmerülő problémájukra a megoldást, a termékek és eszközök használatának betanítását.

2012. július 1-től a Fairtool Kft. új korszakába lépett, a HABERKORN cégcsoport tagjává vált. A Fairtool Kft. üzletfilozófiája, vevőközpontúsága, dolgozóinak szakmai képzettsége és motiváltsága, jó minőségű, folyamatosan bővülő termékkínálata, magas színvonalú szolgáltatásai megegyeznek a HABERKORN cégcsoport értékrendjével, amely biztosítéka az eredményes együttműködésnek. Bővebb információ a cég honlapján található. 


Történet

Haberkorn történet - ahogyan kezdődött
Alapítás éve: 1932.

Leopold és Frieda Haberkorn leteszik a sikeres családi vállalkozás alapkövét: Bregenzben megalapítják kötélgyártó vállalkozásukat. 


Haberkorn történet - ausztriai telephelyek
1980. január 1.
Telephelyek egész Ausztriában

1980 óta, tartományi fióktelephelyeinken keresztül, vevőink közelében vagyunk és figyelünk igényeikre.


Haberkorn történet - magyarországi leányvállalat alapítása
1993. január 1.
A Haberkorn Kft. alapítása

A Haberkorn Kft. 1993-ban alakult az osztrák Haberkorn Holding leányvállalataként. Magyarországon a Haberkorn egy budapesti központtal és egy miskolci telephellyel rendelkezik. Dolgozóink létszáma meghaladja a 40 főt.


Haberkorn történet - Gebrüder Ulmer cég átvétele
2003. január 1.
A Gebrüder Ulmer átvétele

A következő nagy ugrás a dorbirni, nagy hagyománnyal rendelkező, Gebrüder Ulmer cég megvétele, amely ekkor, a Haberkornnal azonos méretű cég volt.


Haberkorn történet- Shell kenőanyagok értékesítése
2008. január 1.
Shell kenőanyagok értékesítése Ausztriában

Mint a világ piacvezető kenőanyag gyártójának kizárólagos osztrák forgalmazója, kiváló minőségű kenőanyagokat biztosítunk minden típusú felhasználáshoz.


Haberkorn történet - legjobb munkáltató díj
2009. november 3.
"Great Place to Work" díj

„Legjobb munkáltató“ díj a megfontolt és körültekintő cégvezetésért, az együttműködésért és a korrektségért hozott hosszú távú intézkedésekért.


Haberkorn történet - Glogar cég átvétele
2011. január 1.
A Glogar csoport átvétele

A linzi Glogar csoport átvétele megerősíti a pozíciónkat a hidraulikus kötőelemek piacán.


Haberkorn történet - Fairtool cég megvétele
2012. január 1.
A Fairtool cég megvásárlása

A magyar szerszám nagykereskedő cég megvásárlásával megerősítjük kelet-európai piaci pozíciónkat.


Haberkorn történet - legjobb munkáltatói díj
2013. január 1.
Harmadik "Great Place to Work" díj

A Haberkorn harmadik alkalommal vesz részt és nyeri el a "Great Place to Work" díjat. Ez megerősíti a cég elkötelezettségét, hogy kiváló munkaadó legyen.


Haberkorn történet - Trigos díj
2013. november 13.
TRIGOS díj elnyerése

Az elnyert TRIGOS díj, nagyvállalati kategóriában, ami az osztrák Vállalati Társadalmi Felelősségvállalási (CSR) díja, a "fenntartható intézkedéseink" megkoronázása. 


Haberkorn történet - Actinia cég átvétele
2015. január 1.
A szlovén Actinia d.o.o. cég átvétele

Az Actinia cég átvételével a Haberkorn folytatja a sikeres terjeszkedési politikáját. Az Actinia látja el a szlovén piacot Shell kenőanyagokkal.  


Haberkorn történet - Ploberger cég megvétele
2015. január 1.
Az alsó-ausztriai Ploberger cég megvétele

A Haberkorn átveszi a retzi székhelyű, jelentős szerszám- és munkavédelmi eszköz forgalmazót. A Ploberger cég cseh, szlovák és magyar képviseletekkel is rendelkezik. 


Haberkorn történet - Bisnode AAA minősítés
2015. december 14.
Bisnode AAA minősítés

A Haberkorn Kft. a Bisnode nemzetközi cégminősítő AAA tanúsítványát kapta meg, mely a cég pénzügyi stabilitását, üzleti megbízhatóságát mutatja. Ezzel a minősítéssel Magyarországon csupán a cégek 0,63 %-a rendelkezik, ami azt bizonyítja, hogy cégünk fizetésképtelenségi valószínűsége kiemelkedően alacsony. 


Haberkorn történet - a Sahlberg cég átvétele
2016. február 1.
A Sahlberg cég átvétele

2016. február 1-től hivatalosan is a Haberkorn csoport tagja a Sahlberg GmbH & Co KG. A Sahlberg Németország egyik vezető műszaki nagykereskedője.


Haberkorn történet - Ötödik „Great Place to Work“ díj
2017. március 15.
Ötödik „Great Place to Work“ díj

2017-ben sorozatban ötödik alkalommal nyerte el a Haberkorn Ausztriában a „Great Place to Work“ (“legjobb munkahely”) díj 3. helyét a nagyvállalati “X-Large” kategóriában (500 fölötti létszám).


Haberkorn történet - Generációváltás az igazgatóságban
2018. január 1.
Generációváltás a Haberkorn vezetőségében

Átszervezték a Haberkorn csoport igazgatótanácsát: Gerald Fitz (középen) átvette az elnökséget, Wolfgang Baur (jobbra) a vezetőségben maradt, Christph Winder (balra) pedig újonnan lett kinevezve az igazgatóságba.