Menu

Akadályszalagok, akadályláncok, jelölőszalagok 3M -tól

Fólia zárószalagok és akadályláncok veszélyzónák kijelöléséhez Az építkezések biztonságának növelése érdekében például az akadályszalagok alkalmasak arra, hogy jól látható módon felhívják a figyelmet a potenciális veszélyekre és lehetséges baleseti kockázatokra. Változatosan alkalmazhatók, és igény esetén különböző színekben és rányomtatott egyedi logóval is rendelhetők. Az akadályláncok gyalogosövezetek, parkolók vagy biztonsági zónák elhatárolására használhatók. További információt a tanácsadói leírásoknál talál Bővebben az útmutatónkban

Kategóriák itt Akadályszalagok, akadályláncok, jelölőszalagok 3M -tól
Építési terület biztosítása, utak lezárása, közlekedési táblák 2 Jelzőszalagok 2 Bővebben:kevesebb
Termékek szűrése itt Akadályszalagok, akadályláncok, jelölőszalagok 3M -tól
Gyártó: 3M Minden visszaállítása
1-2 / 2
itt Akadályszalagok, akadályláncok, jelölőszalagok 3M -tól
ListanézethezCsempenézethez
Figyelmeztető jelölőszalag 766i | Akadályszalagok, akadályláncok, jelölőszalagok
megnézett
Vásárolt
Figyelmeztető jelölőszalag 766i

3M | Akadályszalagok, akadályláncok, jelölőszalagok

Kéttónusú, nagy jelzésű jelölőszalag falakhoz, csövekhez és rövid távú padló- és biztonsági jelölésekhez kevésbé használt területeken.

3M
Figyelmeztető jelölőszalag 767i | Akadályszalagok, akadályláncok, jelölőszalagok
megnézett
Vásárolt
Figyelmeztető jelölőszalag 767i

3M | Akadályszalagok, akadályláncok, jelölőszalagok

Kéttónusú, nagy jelzésű jelölőszalag falakhoz, csövekhez és rövid távú padló- és biztonsági jelölésekhez kevésbé használt területeken.

3M
1-2 / 2

Gyakran Ismételt Kérdések

Terület biztosítása akadályszalagokkal és akadályláncokkal

Veszélyzónák gyors és költséghatékony kijelölése

Az akadályszalagok gyakran használatosak építkezéseken, de ipari alkalmazásoknál is. A praktikus jelzőszalag adagolók segítségével gyorsan és egyszerűen elhelyezhetők, hogy egyértelműen megjelöljék a veszélyzónákat, a balesetveszélyes vagy a belépés elől elzárt területeket. Az akadályszalagok – vagy korlátszalagok, illetve nyomjelző szalagok – alkalmazástól függően különböző színekben használandók.

Gyalogosövezetek, parkolók, útpályák és biztonsági zónák elhatárolására közterületeken vagy vállalati területeken akadályláncok is alkalmazhatók. Az akadályláncok egyszerű használatának köszönhetően nagy területek védelme is könnyen biztosítható az illetéktelenek belépése ellen. A piros-fehér színű összekötő láncok – amelyek igény szerint polietilénből, műanyagból vagy horganyzott acélból készült kivitelben kaphatók – mindenekelőtt kontrasztos színükkel hívják fel hatékony módon a figyelmet a lezárásokra.

Az öntapadó jelölőszalagok használatával pedig azonnal észlelhetővé válnak az olyan akadályok, mint a polcok, oszlopok, csövek vagy a tárgyak szélei. Nagy előnyük, hogy gyorsan elhelyezhetők.

Áttekintés
  piros-fehér akadályszalag
  Akadályszalagok a vaszélyes területek rugalmas védelmére

  Akadályszalagok alkalmazása

  Az akadályszalagokat ideiglenes veszélyzónák megjelölésére használják. Mivel a hagyományos akadályszalag általában nem fényvisszaverő, elsődlegesen nappali fényben történő jelzésre vagy vizuális irányításra alkalmas.

  Az akadályszalagok kijelölésre és jelzésre szolgálnak, ezért használatuk hatékony lezáróelemként vagy lezuhanás elleni védelem céljából nem megengedett. Erre a célra alkalmazástól függően megfelelő kerítések, rácsok és kiegészítő összecsukható jelzőeszközök vagy figyelmeztető jelzőeszközök alkalmazása szükséges.


  Az akadályszalagok típusai

  Sárga-fekete öntapadó figyelmeztető jelzőszalag egy lépcsőre felragasztva
  Sárga-fekete öntapadó figyelmeztető jelzőszalag egy lépcsőre felragasztva

  Az akadályszalagok különböző anyagokban és kivitelekben kaphatók. A klasszikus fólia lezárószalag, más néven elkerítő biztonsági szalag alapesetben műanyagból készül, és nagy szakítószilárdság jellemzi. A szálerősítésű lezárószalagok még inkább szakadásállóak, ezért ideálisak hosszabb távú használatra.

  A fólia lezárószalag alternatívája az öntapadó figyelmeztető jelzőszalag. Ez közvetlenül a jelölendő tárgyra vagy felületre helyezhető. A padló kiálló részeinek vagy a lépcsőfokok megjelölésére például a megfelelő figyelemfelkeltő színben választott csúszásgátló ragasztószalag szintén alkalmas.


  Az akadályszalagok színkombinációi

  Az akadályszalagokat klasszikus piros-fehér vagy sárga-fekete színekben használják. Fontos az alkalmazástól függő megfelelő színkombináció megválasztása, hogy az akadályok, illetve veszélyek megjelölése szakszerű legyen.

  • Piros-fehér sávos akadályszalag
   A piros-fehér sávos akadályszalagokat ideiglenesen fennálló helyzetek megjelölésére használják. Időben korlátozott lezárásokat, illetve belépéskorlátozást jeleznek (pl. építési munkálatok, nagyobb mennyiségű raklap elhelyezése, frissen zöldített területek stb.).
   Figyelem: Az akadályszalagok nem használhatók építkezések teljes körülhatárolására. Az építkezési területeket a törvényi rendelkezéseknek megfelelő lezárásokkal és megjelölésekkel kell biztosítani. Erről többet megtudhat a „Törvényi szabályozások és előírások” szakasznál.

  • Sárga-fekete sávos akadályszalag
   A sárga-fekete sávos akadályszalagok tartósan fennálló helyzetek megjelölésére használatosak. Ezek állandó akadályok és veszélyforrások jelzésére szolgálnak. Az éles szélekre vagy botlásveszélyre figyelmeztető sárga-fekete szalagokat többnyire belső üzemi területeken használják (pl. raktárak vagy műhelyek területén, áruátvételi pontokon).

  • Akadályszalag céges logóval
   Igény esetén lehetőség van cégnév vagy az ügyfél egyedi logójának elhelyezésére is az akadályszalagon. További információért forduljon Haberkorn ügyféltanácsadójához.

  Piros-fehér és sárga-fekete sávos akadályszalag
  A konkrét feladattól függően az akadályszalagok különböző színkombinációkban kerülnek alkalmazásra.

  Tartozékok akadályszalagokhoz

  Az akadályszalagok kibontása és kifeszítése gyorsan és kényelmesen elvégezhető a jelzőszalag adagolók segítségével. Ezek beépített késsel rendelkeznek, amellyel az akadályszalag gyorsan és könnyen elvágható.

  Az akadályszalagok biztonságos és tartós rögzítéséhez különböző oszlopok használhatók. A kívánt figyelemfelhívó hatás elérése és a jó láthatóság érdekében fontos, hogy az elkerítő biztonsági szalag kellően meg legyen feszítve.

  Figyelmeztető táblák elhelyezésével pedig még tovább fokozható a megjelölt veszélyforrásokra irányuló figyelemfelkeltés.


  Jelölőszalagok alkalmazása

  Figyelmeztető jelzőszalagok piros-fehér és sárga-fekete színben

  A területek védelmére, illetve körülhatárolására a jelölőszalagok további lehetőséget kínálnak. Egyértelmű előnyük: Öntapadósak, ezért alkalmasak az olyan veszélyforrások, mint például polcok, oszlopok vagy éles szélek gyors és egyszerű megjelölésére. A Haberkornnál a figyelmeztető jelzőszalagok piros-fehér vagy sárga-fekete színben kaphatók. Ezekre a következő érvényes: A piros-fehér az ideiglenesen, a sárga-fekete a tartósan fennálló veszélyhelyzetek megjelölésére használatos.

  Sárga közmű jelzőszalagok felirattal

  A közmű jelzőszalagok a föld alatt lévő gáz-, villany- vagy vízvezetékek és csövek sérülésének megelőzésére szolgálnak. A nyomtatott szövegek – „Vigyázz! Erősáramú kábel!”, „Vigyázz! Távhővezeték!” és „Vigyázz! Vízvezeték!” választható – azonnali tájékoztatást nyújtanak.


  Tartozékok kordonláncokhoz

  Csavaros láncszemek

  Az úgynevezett csavaros láncszemekkel vagy gyorsszerelő lánctagokkal a láncszemek gyorsan egymáshoz kapcsolhatók. Kínálatunkban megtalálja a polietilénből készült biztonsági láncszemet is. Ennek segítségével két lánc könnyedén összeköthető egymással.

  Új a Haberkornnál?
  Kérjük jelentkezzen be vagy hozzon létre egy új Haberkorn felhasználói fiókot, hogy kapcsolatba léphessen személyes ügyintézőjével.
  Kapcsolat

  Az Ön személyes kapcsolattartója
  Kérjük, jelentkezzen be, hogy közvetlenül személyes kapcsolattartójának írhasson. Szívesen segítünk, amennyiben nincs regisztrálva általános kapcsolattartónkon keresztül.

  Kapcsolat
  Válasszon termékkörtVissza Bezár
  Márkák