Legfrisebb hírek

Hírek részletesen

Zuhanásgátlók felülvizsgálata a Haberkorn Fairtoolnál

Cégünk szolgáltatási palettáját bővítve, valamint vevőink igényeire reagálva már a tőlünk vásárolt Honeywell Miller testhevederek és zuhanásgátlók bevizsgálását is vállaljuk.

A törvény előírja, hogy a zuhanásgátlókat az első használatbavételtől számított minden 12 hónap után, azokat a használatból kivonva, egy - a gyártó által - arra kijelölt cégnek felül kell vizsgálnia. Ennek betartása a munkáltató/felhasználó felelőssége. A zuhanásgátlók, a testhevederek és a kiegészítők 10 éves szavatossági idővel vannak ellátva, melynek lejárata után csak átfogó gyártói felülvizsgálat után használhatóak tovább. Amennyiben a felsorolt védőeszközökön bárminemű javítást kell eszközölni, úgy azt szintén csak a gyártó által arra kijelölt cég végezheti el. A testheveder és a zuhanásgátló eszközök csak kitöltött, vezetett felülvizsgálati adatlap megléte esetén használhatóak, (ezt a munkáltató kötelessége/felelőssége kitölteni) mely adatlapot a magyar nyelvű tájékoztató tartalmazza a zuhanásgátló, testheveder felszerelésre vonatkozó azonosító, használati, karbantartási, vizsgálati utasításokkal és adatokkal együtt.

Abban az esetben, ha a használat során zuhanás következik be, a testhevedert és a zuhanásgátló terméket azonnal ki kell vonni a használatból és le kell selejtezni, melyet minden esetben dokumentálni szükséges.

További információkért keresse szakképzett kollégánkat!