Menu

Veszteségek csökkentése

Veszteségek csökkentése

Veszteségek csökkentése,
gördülékeny folyamatok kialakítása

A klasszikus Lean termelési filozófia a veszteség 7 típusát különbözteti meg. Ezek a veszteségek minden termelő vállalatnál megtalálhatóak. Leginkább a termelésben van a legtöbb nem értékteremtő tevékenység. Ezek a veszteségek akadályozzák a zökkenőmentes munkamenetet. A Haberkorn Kft. segít Önnek folyamatai egyszerűsítésében, ezzel segítve a nem értékteremtő folyamatok felismerését és minimalizálását.


A veszteség 7 típusa

Veszteségek típusai

Bonyolult folyamatok

Egy tipikus példa a felesleges folyamatokra, a többszintű engedélyeztetési eljárás a kis értékű eszközök beszerzésénél. Ebben az esetben nagyobb a ráfordítás, mint szükséges.

Veszteségek típusai

Magas készlet

A magas árukészlet magas tőkeköltséget von maga után, növeli a tárolási költségeket és az árukereséshez szükséges időt. Ezen kívül, gyakran biztonsági készletre is szükség van, hogy ne legyen fennakadás a többi folyamatban.

Veszteségek típusai

Hosszú utak

A feleslegesen megtett hosszú utak csökkentik a termelékenységet. Ilyen például a központi raktárba megtett út, mivel a szükséges eszközök nincsenek a közelben.

Veszteségek típusai

Ki nem használt potenciál

A ki nem használt munkaerő-potenciál abban a többletkapacitásban jelenik meg, ami túltermeléshez és ezáltal magas készlethez vezet, illetve veszteséget eredményez. A veszteség egy másik fajtája, ha a képzett munkaerő a képzettségénél alacsonyabb színvonalú tevékenységet kell, hogy végezzen.

Veszteségek típusai

Várakozás

A várakozási idő, az az idő, amikor valamilyen oknál fogva az alkalmazott leállásra kényszerül és nem tud értékteremtő munkát végezni a termelésben. A várakozási idő oka az anyaghiány vagy a be nem fejezett termelési lépések.

Veszteségek típusai

Ellenőrzés és javítás

A tényleges veszteség a hibás vagy nem felhasználható termék előállítása során keletkezik, mivel a gyártási folyamatot újra el kell végezni, ami pluszráfordításokat igényel. Ezen kívül, a hiba feltárása sem értékteremtő munkafolyamat.

Veszteségek típusai

Anyagmozgatás

Az anyagmozgatást egy szükséges veszteségnek tekintjük, amely során az anyagokat a termelés fenntartásához a különböző munkaállomások között szállítani kell. Ilyen veszteség lehet az anyagok komissiózása és számolása.


Szolgáltatások

Minden szolgáltatás
Új a Haberkornnál?
Kérjük jelentkezzen be vagy hozzon létre egy új Haberkorn felhasználói fiókot, hogy kapcsolatba léphessen személyes ügyintézőjével.
Kapcsolat

Az Ön személyes kapcsolattartója
Kérjük, jelentkezzen be, hogy közvetlenül személyes kapcsolattartójának írhasson. Szívesen segítünk, amennyiben nincs regisztrálva általános kapcsolattartónkon keresztül.

Kapcsolat
Válasszon termékkörtVissza Bezár
Márkák