Fogók, kések

Fogók, kések, egyetemes fogó

Fogók minden igényhez

A fogókat mint szerszámokat az emberiség már nagyon régóta alkalmazza. Egyes 4000 évnél is idősebb ábrázolásokon a ma hsználatos tüzifogókhoz megdöbbentően hasonló eszközök láthatók az ókori mesteremberek kezében. Az ipar kialakulásával és fejlődésével nagyon sokféle fogótípus alakult ki. A járatos fogó típusok száma több mint 100-ra tehető, nem számítva a speciális egyedi kialakítású fogókat. Ez a szám az új igények és feladatok megjelenésével egyre csak növekszik.
A hagyományos kialakítású  3 alkatrészből álló fogók mellett – főleg a kábelfeldolgozás területén – egyre több, bonyolult mechanikát tartalmazó, esetenként hidraulikus működtetésű vagy akkumulátoros meghajtású fogószerszám is megjelent.  A Haberkorn Fairtool Kft. választékában mindezeket megtalálja, a legnevesebb gyártóktól.

Ebben a cikkcsoportban találhatók még a különféle ipari alkalmazásra gyártott kézi ollók, cserélhető és fix pengés kések, szigetelt kivitelben is.


Ha fontos a kényelem és a precizitás

fogók, kések, ergostrip, knipex
Az ergonómia mindenek előtt

A fogók az emberi kéz lehetőségeit sokszorozzák meg, de a működtetésük fizikai igénybevételt jelent az emberi kéznek. Az erő optimális átvitele érdekében a fogó nyelének a tenyér egy meghatározott nyitott helyzetében kell lennie. A túlzottan nyitott vagy túlzottan zárt pozíció fárasztó a dolgozónak, a szükségesnél jobban igénybe veszi az izmokat, és az izületeket. A KNIPEX fogók nyele maximálisan figyelembe veszi az emberi tenyér anatómiáját, ezzel  hosszú távon is fáradságmentes munkavégzést biztosítva. A különböző tenyérméretekhez különböző méretű fogók között találhatja meg a felhasználó a számára ideálisat.

A Haberkorn Fairtool kínálatában megtalálja a teljes KNIPEX fogókínálatot!

Szigetelt szerszámok
Garantált biztonság

Az elektromos hálózatokban végzett feladatokhoz szükség lehet a feszültség alatt végzett munkavégzésre is, ennek következtében az ehhez szükséges, a dogozó részére garantált biztonságot nyújtó szerszámokra. A Haberkorn Fairtool Kft.-nél  széles választékát találja az 1000V-ig alkalmazható szigetelt  fogóknak, késeknek, és más szerszámoknak, KNIPEX, WERA, KS TOOLS, CEKO, FORUM beszállítóinktól. Szigetelt szerszámaink különféle összeállításokban készletként, szerszámkofferben vagy hordtáskában is kaphatók.

szikramentes, metalminotti, szikramentes szerszám, villáskulcs
Szikramentesen

A napi gyakorlatban használt szerszámaink döntő többsége acélokból készül. Az acélok rengeteg előnyös tulajdonsággal rendelkeznek, azonban van néhány tulajdonságuk, amelyek bizonyos alkalmazások esetén kizáró tényezők lehetnek. Ilyenek a mágnesezhetőség, a korrózióra és a szikraképzésre való hajlam a használat során.
Az ilyen feladatokhoz is kínál a Fairtool Haberkorn Kft. megoldást, a speciális bronz alapanyagokból gyártott szikramentes szerszámcsaládot. A szikramentes, nem mágnesezhető, korrózióálló szerszámok lehetővé teszik a veszélymentes munkát minden olyan területen, ahol robbanás- és tűz elleni óvintézkedések szükségesek.
Ezeknek a szerszámoknak a fő felhasználási területei az olajfinomítók, tankerek, benzinkutak, gázművek, lőszergyárak és minden olyan terület, ahol könnyen lángrakapó, robbanásveszélyes anyagok találhatók, ahol előírás a nem mágnesezhető szerszámok használata, pl. erőművek turbináinak szerelése, valamint ha a korrózió-, rozsda-, sav- és tengervízállóság az igény.
A szikramentes szerszámaink mechanikus tulajdonságai alig maradnak el az acélszerszámoktól és hosszú élettartamot biztosítanak.