Honeywell Vertigo vágásbiztos kesztyű

Honeywell Vertigo vágásbiztos kesztyű

Honeywell Vertigo – az univerzális vágásbiztos kesztyű

A Honeywell új vágásbiztos kesztyűcsaládja az ipar minden területén használható. Minden típusú munkához megvan a megfelelő Vertigo kesztyűtípus: éles és finom alkatrészek szereléséhez, építőipari munkákhoz, száraz vagy nedves/olajos/szennyezett környezethez.
Ultrakönnyű, varratmentes, légáteresztő kesztyű, melynek a poliuretán (PU) vagy a nitrilhab mártás és a Spectra® szál magas kopásállóságot és maximális vágási védelmet biztosít.

A Vertigo termékcsalád kifejlesztésénél a Honeywell cég sokéves gyártási tapasztalatát ötvözték a modern technológiával, melynek egy rendkívül kényelmes, ergonomikus és biztonságos kesztyű lett az eredménye.


Áttekintés

Honeywell Spectra szál
Honeywell Spectra® szál

A Honeywell legújabb, szabadalmaztatott fejlesztése a Spectra® szál, mely a világ egyik legerősebb és legkönnyebb mesterséges polipropilén (HPPE) anyaga. A Spectra® szál rendkívül UV- és kopásálló, ugyanakkor nagyon puha, rugalmas és könnyen keverhető bármilyen más természetes vagy mesterséges szállal.

A Spectra® szál 15-ször erősebb, mint az acél, ezért használják világszerte a katonai és rendvédelmi egységek golyóálló anyagainak, halászhálók és kötelek gyártásánál.
Ennek a speciális anyagnak legújabb felhasználási területe a munkavédelem, ahol a kiemelkedő vágásállósága biztosítja használója védelmét. Ezen kívül a Spectra® szálból készült vágásbiztos kesztyűk kényelmes viseletet és száraz, hűvös érzetet biztosítanak.  

Honeywell Check & Go rendszer
Check & Go rendszer

Ezzel a rendszerrel akár távolról is egy pillanat alatt megállapítható a vágás elleni védelmi szint!
A kézháton színnel és számmal van jelölve a vágásállósági szint. A piros, narancssárga és zöld színeket, valamint az EN388 szabvány szerinti vágásállósági szinteket használják a kesztyűk jelölésénél. A 1/piros alacsony, a 3/narancssárga közepes, az 5/zöld pedig magas vágásállósági szintet jelöl.

Check & Go - a tökéletes rendszer a vágás elleni védelemre:
- A szín és a szám használata garantálja a megfelelő védelmi szintet.
- A könnyű észrevehetőség biztosítja a megfelelő kesztyű használatát.
- Rugalmasság és ellenállóság, kimagasló vágásbiztossággal párosítva
- Továbbfejlesztett élettartam: a védelmi szint többszöri mosás és használat után is látható marad.

Honeywell Vertigo - széles választék
Széles választék

A vágás elleni védelem kiemelten fontos minden iparágban. A Vertigo vágásbiztos kesztyűcsalád poliuretán és nitril bevonattal készül, ezért bármilyen ipari felhasználáshoz rendelkezésre áll a megfelelő vágásbiztos kesztyűtípus. A PU bevonat biztosítja a jó kopásállóságot, rugalmasságot és fogást, a nitril bevonat pedig a kopás- és olajállóságot, valamint szénhidrogén-származékokkal szembeni ellenállást.

A Vertigo vágásbiztos kesztyűcsalád legfontosabb ipari felhasználási területei: autóipar, építőipar, elektronikai ipar, üvegipar, energiaipar, logisztika, karbantartás, fémfeldolgozó ipar, papíripar, szolgáltatások, távközlés, szállítás.
A Vertigo kesztyűcsaládnak 3 fő típusa van:
- Vertigo Grey kesztyűk- az éles alkatrészek precíziós szereléséhez, száraz vagy nedves környezetben
- Vertigo Black kesztyűk - finom alkatrészek szereléséhez, olajos vagy szennyezett környezetben
- Vertigo Deeptril kesztyűk - ipari, építőipari munkákhoz, nedves/olajos környezetben, ellenáll bizonyos vegyi anyagoknak is.