Munkaruházat

Munkavédelem a Haberkornnál

Védőruházat minden munkakörhöz és időjárási viszonyokhoz

A termékpaletta összeállítása során fontos szempont számunkra, hogy a legkülönbözőbb munkakörökhöz, akár szélsőséges munkakörülményekhez ill. zord időjárási viszonyokhoz is megfelelő öltözetet kínáljunk. Kínálatunkat folyamatosan frissítjük, hogy jobb minőségű vagy kedvezőbb ár-érték arányú felszerelést tegyünk elérhetővé. Autószereléshez, raktári munkához, hegesztéshez, nyári meleghez vagy akár kültéren, hidegben végzett munkához keres ruhát? Nézzen körül nálunk!


Munkavédelmi termékek a webáruházban


Munkavédelem Haberkorn Fairtool módra

Esőálló ruházat légáteresztő membránnal

Hogy működnek az időjárásálló ruhák?

A varrások mentén a tű által szúrt lyukakon át beszivároghat az esővíz. A professzionális esőálló kabátok esetében ezért a varrásokat hegesztéssel vagy ragasztással teszik vízhatlanná. Az igazán nagy kihívást azonban a ruházat megfelelően magas légáteresztő képessége jelenti. Ez biztosítja ugyanis, hogy fizikai munkavégzés során a keletkező hő és pára kijusson, ezzel szárazon tartja testünket.

Membrán
Ez a lelke minden magas minőségű időjárásálló ruházatnak. A membrán egy rendkívül vékony, szintetikus szálakból álló, mikroporózus szerkezetű high-tech anyag. Ez a struktúra adja különleges tulajdonságait: légáteresztő és egyben víz- és szélálló. A legtöbb gyártó az ismert márkák membránjait használja ruháiban (Gore-Tex, Sympatex), illetve egyes cégek saját márkás membránt fejlesztenek. A membrán lehet egy belső, akár kivehető réteg, illetve egyes gyártók a membránt egy nagy teljesítményű hordozóréteg és egy plusz külső réteg közé laminálják. Utóbbi eljárással a kabát külső héja önmagában vízlepergető.

Munkadzsekik a shopban Munkanadrágok a shopban
Réteges öltözés hideg ellen

Réteges öltözködés – optimális védelem szélsőséges időjárás ellen

A réteges öltözködést nemcsak nagyanyánk intő szava miatt érdemes betartani. Napjainkban az egyes rétegek szerepe tudományosan megalapozott, hatékonyságát pedig a modern anyagok és technológia biztosítja.

Aláöltözet: szárazon tart
Az alsó réteg legfontosabb funkciója a testnedvesség szabályozása. Felszívja az izzadságot, és elszállítja a bőrről, ezzel olyan mikroklímát teremt, amely minden munkakörülmény között szárazon tart. Ez a réteg érintkezik a bőrrel, ezért fontos, hogy kényelmes legyen, nem irritálhatja a bőrt.

Termo réteg: melegen tart
A második rétegnek jó hőszigetelő tulajdonságokkal kell rendelkeznie. Fontos, hogy jó légáteresztő képessége legyen, és elvezesse az izzadságot. A softshell vagy polár kabátok kényelmesek és jó hőszigetelők, ezért gyakran használják őket.

Külső védőréteg: védelmet nyújt
A külső réteg védelmet nyújt a nedvesség, a hideg és a huzat ellen. Emellett – szabványtól függően – a munkaruházat védelmet nyújthat lángok, hő, hegesztési szikrák, elektromos ív, vegyi anyagok, elektromos töltés és sok egyéb ellen is.

Aláöltözetek a shopban

Termékhez kapcsolódó szolgáltatások