Menu

Munkaruházat

Munkavédelem a Haberkornnál

Védőruházat minden munkakörhöz és időjárási viszonyokhoz

A termékpaletta összeállítása során fontos szempont számunkra, hogy a legkülönbözőbb munkakörökhöz, akár szélsőséges munkakörülményekhez ill. zord időjárási viszonyokhoz is megfelelő öltözetet kínáljunk. Kínálatunkat folyamatosan frissítjük, hogy jobb minőségű vagy kedvezőbb ár-érték arányú felszerelést tegyünk elérhetővé. Autószereléshez, raktári munkához, hegesztéshez, nyári meleghez vagy akár kültéren, hidegben végzett munkához keres ruhát? Nézzen körül nálunk!


Munkavédelem Haberkorn módra

Esőálló ruházat légáteresztő membránnal

Hogy működnek az időjárásálló ruhák?

A varrások mentén a tű által szúrt lyukakon át beszivároghat az esővíz. A professzionális esőálló kabátok esetében ezért a varrásokat hegesztéssel vagy ragasztással teszik vízhatlanná. Az igazán nagy kihívást azonban a ruházat megfelelően magas légáteresztő képessége jelenti. Ez biztosítja ugyanis, hogy fizikai munkavégzés során a keletkező hő és pára kijusson, ezzel szárazon tartja testünket.

Membrán
Ez a lelke minden magas minőségű időjárásálló ruházatnak. A membrán egy rendkívül vékony, szintetikus szálakból álló, mikroporózus szerkezetű high-tech anyag. Ez a struktúra adja különleges tulajdonságait: légáteresztő és egyben víz- és szélálló. A legtöbb gyártó az ismert márkák membránjait használja ruháiban (Gore-Tex, Sympatex), illetve egyes cégek saját márkás membránt fejlesztenek. A membrán lehet egy belső, akár kivehető réteg, illetve egyes gyártók a membránt egy nagy teljesítményű hordozóréteg és egy plusz külső réteg közé laminálják. Utóbbi eljárással a kabát külső héja önmagában vízlepergető.

Munkadzsekik a shopban Munkanadrágok a shopban
Réteges öltözés hideg ellen

Réteges öltözködés – optimális védelem szélsőséges időjárás ellen

A réteges öltözködést nemcsak nagyanyánk intő szava miatt érdemes betartani. Napjainkban az egyes rétegek szerepe tudományosan megalapozott, hatékonyságát pedig a modern anyagok és technológia biztosítja.

Aláöltözet: szárazon tart
Az alsó réteg legfontosabb funkciója a testnedvesség szabályozása. Felszívja az izzadságot, és elszállítja a bőrről, ezzel olyan mikroklímát teremt, amely minden munkakörülmény között szárazon tart. Ez a réteg érintkezik a bőrrel, ezért fontos, hogy kényelmes legyen, nem irritálhatja a bőrt.

Termo réteg: melegen tart
A második rétegnek jó hőszigetelő tulajdonságokkal kell rendelkeznie. Fontos, hogy jó légáteresztő képessége legyen, és elvezesse az izzadságot. A softshell vagy polár kabátok kényelmesek és jó hőszigetelők, ezért gyakran használják őket.

Külső védőréteg: védelmet nyújt
A külső réteg védelmet nyújt a nedvesség, a hideg és a huzat ellen. Emellett – szabványtól függően – a munkaruházat védelmet nyújthat lángok, hő, hegesztési szikrák, elektromos ív, vegyi anyagok, elektromos töltés és sok egyéb ellen is.

Aláöltözetek a shopban
Új a Haberkornnál?
Kérjük jelentkezzen be vagy hozzon létre egy új Haberkorn felhasználói fiókot, hogy kapcsolatba léphessen személyes ügyintézőjével.
Kapcsolat

Az Ön személyes kapcsolattartója
Kérjük, jelentkezzen be, hogy közvetlenül személyes kapcsolattartójának írhasson. Szívesen segítünk, amennyiben nincs regisztrálva általános kapcsolattartónkon keresztül.

Kapcsolat
Válasszon termékkörtVissza Bezár
Márkák