Menu

Knipex - A fogóspecialista

Knipex - A fogóspecialista

Minőség és innováció

1882-es alapítása óta a KNIPEX márkanév egyet jelent a kiemelkedő minőségű szerszámokkal. A wuppertali székhelyű vállalat világszerte több mint 1 500 alkalmazottja dolgozik azon, hogy az ipar minden területén a „Made in Germany” szellemében a felhasználók kizárólag a legjobb minőséget kapják a KNIPEX termékek vásárlásakor. A szerszámok minőségét, élettartamát, ergonómiáját a gondosan kiválasztott alapanyagok és a legkorszerűbb gyártástechnológia garantálja. 
Az elmúlt 138 évben a folyamatos fejlesztéseknek, a széles termékválasztéknak és a kiváló minőségű alapanyagoknak köszönhetően mára a Knipex a világ vezető fogógyártójává vált.

Amikor szerszámot szeretne vásárolni, a gyártó kiválasztásánál soha ne feledje: a gyenge minőség miatti bosszúság sokkal tovább tart, mint a gyanúsan alacsony ár miatti rövid megelégedés! Amennyiben Knipex termékeket vásárol, biztos lehet benne, hogy kiváló minőséget kap!


Áttekintés

Cső- és vízpumpafogók

Cső- és vízpumpafogók

A fogók egyaránt alkalmasak kerek és szögletes felületek stabil megfogására. Az induktív eljárással edzett szorítóélek hosszú élettartamot biztosítanak, ugyanakkor az önzáró funkció közös jellemzőjük. Minél finomabban állítható egy szerszám, annál pontosabban illeszkedik a szorítandó felülethez. A Knipex Cobra-család az elismert csúcsminőséget képviseli a vízpumpafogók között.

tovább
Csípő- és vágófogók

Csípő- és vágófogók

A sokféle kialakítású vágó- és csípőfogók közös jellemzője az induktív eljárással edzett, króm-vanádiumból készült különösen éles vágóél. A vágófelületnek és az ergonomikus nyélkialakításnak köszönhetően 20%-kal kisebb szorítóerő szükséges a biztos vágáshoz.

tovább
Harapó- és rabitz fogók

Harapó- és rabitz fogók

Párhuzamos vágópofa kialakítás mellett a nagy erőáttétel és az erős vágóélek segítségével kábelek, szögek vágására, kihúzására alkalmas szerszámok. A rövid munkafej és a hosszú fogószár, párosítva a különösen erős vágóélekkel, rendkívül könnyűvé teszi a építőipari szerelési munkák során előforduló csavaró-szorító és vágó munkák elvégzését.

tovább
Egyetemes (kombinált) fogók

Egyetemes (kombinált) fogók

A fogók legfontosabb funkciói – a megfogás és vágás – egy szerszámban ötvözve. A Knipex egyetemes fogóinak vágóélei induktívan edzettek, emiatt a stabil megfogás mellett rendkívül kis erőfeszítéssel lehet a szükséges vágásokat is elvégezni egyazon szerszámmal.

tovább
Huzalcsupaszító szerszámok

Huzalcsupaszító szerszámok

Elektromos vezetékekkel történő munkavégzéskor általános a huzalvég csupaszítása. A Knipex egyaránt kínál hagyományos lehúzókéseket, automata önbeálló fogókat, vagy előre beállítható keresztmetszethez alkalmas csupaszítókat.

tovább
Szerelő fogók

Szerelő fogók

A hosszú, vékony pofakialakításnak kö­szön­hetően, a szűk helyeken történő mun­kavégzéseknél is pontos megfogást biztosít a többféle profilkialakítás következtében. Lapos, félgömb  vagy hengeres profilkialakítással egyarányt elérhetők a Knipex választékában.

tovább
Seegergyűrű fogók

Seegergyűrű fogók

A jármű- és gépiparban általánosan használt külső és belső rögzítőgyűrűk biztos megfogására szolgáló fogók. Többféle csúcskialakítással, egyenes, 45 és 90 fokos szárhajlítással, be- és kiszereléshez egyaránt alkalmas szerszámok.

tovább
Speciális fogók

Speciális fogók

Egyedi munkavégzéshez alkalmazható speciális fogók. A kínálatban megtalálhatók csempetörő, lyukasztó, kárpitos, vagy szaniterfogók egyaránt. Olyan munkavégzésekhez javasoltak, ahol a hagyományos kialakítású szerszámokkal nem lehetséges a pontos munkavégzés.

tovább
Kábel- és drótkötélvágó ollók

Kábel- és drótkötélvágó ollók

Kifejezetten a nagy erőhatást igénylő vágásokhoz kialakított fogók. A vágóélek és a fogószárak kialakítása lehetővé teszi a könnyű munkavégzést, nagy átmérőjű, kemény anyagok esetében is.

tovább
Krimpelő fogók

Krimpelő fogók

Az elektronikai igények folyamatos növekedése teszi szükségessé olyan szerszámok kialakítását, amelyekkel elektromos vezetékek pontos és szilárd csatlakozásainak a rögzítése végezhető el. Az alkalmazási területek bővülése és bonyolultsága miatt a fémvezetékek mellett LAN, telefon, üvegszálas kábelek csatlakozóinak a biztonságos rögzítéséhez is megtalálhatók fogók a Knipex kínálatában.

tovább
Csipeszek

Csipeszek

A pontos és finom munkadarab megfogásához szükséges eszközök. Számtalan fej- és szárváltozattal, egyenes vagy hajlított megfogófelület-kialakítással érhetők el. Mivel gyakran alkalmazzák elektronikai munkavégzéshez, elérhetők elektrosztatikus kisülés elleni védelemmel (ESD), valamint 1000 voltig feszültség elleni védelemmel (VDE) egyaránt.

tovább
Elektronikai fogók

Elektronikai fogók

A speciális igényekhez kialakított kis méretű, általában oldalcsípők és fogásra alkalmas szerszámok. Mivel legtöbbször finommechanikai és elektronikai munkadarabokhoz szükségesek, az elektrosztatikus kisülések elleni ESD védelemmel is megtalálhatók a kínálatban. A fogók többféle vágófej, vágóél és fazetta kialakítással érhetők el.

tovább
Önzáró fogók

Önzáró fogók

Nagy szilárdságú, tartós megfogásra alkalmas fogók. Az áttétel segítségével különösen nagy szorítóerő érhető el, amely a reteszelés után stabilan tartja a munkadarabot, további erőkifejtés nélkül.

tovább
Szigetelt szerszámok

Szigetelt szerszámok

Egy- és kétkomponensű szigeteléskiala­kítás az elektromos feszültség alatt végzendő munkákhoz. A fokozott munkabiztonság érdekében a Knipex minden egyes szigetelt szerszáma 1 000 voltos váltóáramú teszten megy keresztül, hogy minden körülmények között biztosítsa az elvárt feszültség elleni védelmet.

tovább
Leesés ellen biztosított szerszámok

Leesés ellen biztosított szerszámok

A biztonságos szerszámrögzítéshez, a fogók szárain kialakított biztosítófüllel ellátott eszközök. A stabil leesés elleni védelemhez karabinerek, biztosítógyűrűk, adapterek, különféle kialakítású kötelek állnak rendelkezésre, amelyek mindegyike pontosan illeszkedik a szerszám szárán rögzített csatlakozási ponthoz.

tovább
Szerszámkészletek

Szerszámkészletek

Munka- és szerszámtípusonkénti összeállítások a különféle felhasználási körülményekhez. Bliszteres, rolnis, válltáskás, kofferes kivitelekben is, az optimális szer­számkészlet kialakításához.

tovább
Új a Haberkornnál?
Kérjük jelentkezzen be vagy hozzon létre egy új Haberkorn felhasználói fiókot, hogy kapcsolatba léphessen személyes ügyintézőjével.
Kapcsolat

Az Ön személyes kapcsolattartója
Kérjük, jelentkezzen be, hogy közvetlenül személyes kapcsolattartójának írhasson. Szívesen segítünk, amennyiben nincs regisztrálva általános kapcsolattartónkon keresztül.

Kapcsolat
Válasszon termékkörtVissza Bezár
Márkák