Mérőeszközök

Mérőeszközök

Csak pontosan!

A technológiai folyamatok az automatika egyre gyorsuló fejlődéséből, bonyolultságából következően a mérés és az ellenőrzés is egyre nagyobb jelentőségű. A termelés, szerelés, javítás, karbantartás stb. során elkerülhetetlen a gyártási folyamatok minden fázisának ellenőrzése. A mérhető és a mérendő mennyiségek sora állandóan növekszik, a mérési módszerek is folyamatosan igazodnak a megváltozott körülményekhez.
Geometriai méretek, súly, hőmérséklet, páratartalom, sebesség, elektromos jellemzők, nyomás, felületi érdesség, keménység, és a sor még hosszan folytatható a mérendő mennyiségekről.
A Haberkorn Fairtool Kft. az iparban előforduló minden mérési feladatra kínál megoldást!


Mérőeszközök a webáruházban


Minden esetben precíz

Mérőeszközök, mitutoyo, kalibárt mérőeszköz, gép

Mitutoyo

A Mitutoyo világosan megfogalmazott céljával, mely a magas minőségű termékek előállítását helyezi a fókuszba, a világ egyik vezető mérőeszköz-gyártójává vált. Választékában az egyszerű mechanikus tolómérők éppúgy megtalálhatók, mint a bonyolult mérések elvégzésére kifejlesztett számítógépvezérlésű mérőgépek.
A Mitutoyo program a Haberkorn Fairtool Kft. mérőeszköz kínálatának a csúcsát jelenti.

tovább
Mitutoyo, mérőeszköz, mikrométer, tolómérő

Kalibrálás

A mérőeszköz gyári adatai még nem jelentenek garanciát azok tényleges voltára, erről kalibrálással lehet megbizonyosodni!

A kalibrálás során általában egy rendkívül pontos, úgynevezett etalon mérőműszer értékeivel kerül összehasonlításra a vizsgált mérőeszköz, az eredményekről dokumentum készül.
Mérőeszközeink egy részét eleve gyári kalibrálással szállítjuk, mint pl. a Mitutoyo mérőhasábok. Megrendelésre, a gyári kalibrácóval nem rendelkező eszközöket is kalibráltatva szállítjuk.

Mérőeszközök - Mérni 3 irányban

Mérni 3 irányban

A marógépeken, illetve a szikraforgácsoló gépeken egyedi és kis sorozatgyártásban meghatározó jelentőségű – hagyományos módszerekkel időrabló – feladat a szerszámmal a munkadarabra történő pozicionálás. Ebben a feladatban jelent óriási segítséget a HAIMER gyártmányú 3D-s Taster (mérőóra). Befogva a főorsóba, lehetővé teszi a főorsó gyors és pontos pozícionálását a munkadarabon és az éleknél, mind a három – X, Y, Z – irányban. A Taster és a tartalék tapintók raktárunkról folyamatosan szállíthatók!

tovább