Sűrített levegős szerszámok

sűrített levegős gép, ks-tools, pneumatikus

Pneumatikus kisgépek egyedi igényekhez

A pneumatikus meghajtású szerszámok sok előnyös tulajdonsággal rendelkeznek, melyek megkerülhetetlenné teszik az alkalmazásukat az ipar és a gazdaság számos területén. A viszonylag nagy teljesítmény és fordulatszám, kis súly, túlterhelés-állóság, egyszerű szerkezet, magas indulási nyomaték, szabályozhatóság, viszonylag egyszerű karbantartás, szennyezésre, nedvességre érzéketlenség, érintésvédelmi problémamentesség jellemzi ezt a technológiát.
A Haberkorn Fairtool komplett megoldásokat kínál kompresszoroktól kezdve a legkülönfélébb gépekig – az alkalmi üzemeltetésre javasolt kedvező árú gépkategóriától a legnehezebb ipari körülmények között mindennapos használatra ajánlott gépekig.

Szakembereink örömmel állnak rendelkezésre az Önök feladataihoz és igényeihez a legkedvezőbb kisgép hajtásmód – pneumatikus, elektromos hálózati, elektromos akkumulátoros, elektromos emelt frekvenciás – eldöntésében, és természetesen a pneumatikus kézi szerszámgép kiválasztásában. Preferált pneumatikus kisgép márkáink: Bosch, Biax, DEPRAG, FIAM, KS TOOLS.


Sűrített levegős szerszámok a webáruházban


Mi így csináljuk

Sűrített levegős, penumatikus, gép, csiszoló

Turbina a kézben

A pneumatikus meghajtású gépek leggyakrabban „lamellás”  konstrukciójú motorokkal  készülnek. Ezek a kiforrott szerkezetek megbízhatóan üzemelnek, azonban – mivel a lamellák a más alkatrészekhez súrlódnak üzem közben – minimális, de - folyamatos kenésre van szükség (olajozott levegő), érzékeny a szerkezet a levegő tisztaságára, ezen felül bizonyos időnként a kopások miatt az alkatrészek cserére szorulnak.

A Haberkorn Fairtool Kft. által forgalmazott Deprag gépek egyes legújabb típusaiban már turbinás motorok találhatók. Ezek előnyei a kisebb súly, jobb hatásfok, nagyobb teljesítmény, érzéketlenség a meghajtó levegő minőségére, és nincs szükség kenésre. A turbinás pneumatikus motorokkal meghajtott szerszámok teljesítmény/súly aránya közel kétszerese a lamellás konstrukcióknak, a vezetékes elektromos vagy akkumulátoros gépekkel összehasonlítva, még sokkal nagyobb ez a mutató. Például egy 125mm-s DEPRAG turbinás sarokcsiszoló leadott teljesítménye 2 600W, súlya mindössze 2,3 kg. Ahol nagy termelékenység, hatékonyság szükséges - akár kedvezőtlen, poros szennyezett körülmények között - például öntödékben, hegesztett szerkezetek gyártásban - ideális választás lehet.

tovább
sűrített levegős gép, pneumatikus kisgép, pneumatikus csavarozó, csavarozó gép

Csavarozás szériában

A sorozat, illetve tömeggyártásban a szerelési műveletek jelentős részét a különféle gépi csavarozási műveletek teszik ki. A csavarkötések minősége meghatározza az egész termék megbízhatóságát, minőségét, így a csavarozó gépek is magas követelményeknek kell megfeleljenek. Az olasz FIAM cég Európa egyik vezető szállítója a pneumatikus csavarozó gépek és csavarozó állomások terén, melynek termékei megtalálhatók a Haberkorn Fairtool Kft. kínálatában.  A 70 éves  gyártási tapasztalatával a FIAM innovatív csavarozási megoldásokat kínál, melyekkel biztosítható a csavarkötések egyenletes, jó minősége, a magas termelékenység, az ergonómiai szempontok figyelembe vétele mellett. A kínálatban megtalálhatók a különféle pneumatikus csiszoló-, fúró- és menetelő gépek, pneumatikus motorok, felhasználói igényre gyártott egyedi csavarozó állomások is. A Haberkorn Fairtool Kft. specialistái együttműködésben a FIAM szakembereivel örömmel állnak rendelkezésére a csavarozási feladatának megoldásában!

tovább
sorjátlanító, pneumatikus gép, sűrített levegős

Pici a sorja, de…

A forgácsolt, sajtolt alkatrészek élein a gyártás során kisebb-nagyobb sorja maradhat vissza, ami feltétlenül eltávolítandó. Számos esetben ezt csak valamilyen kézi módszerrel lehet elvégezni, pl. reszelővel, kézi sorjázó-kaparó pengével vagy könnyű, kézreálló,  pneumatikus kisgépbe fogott szerszámmal. Ez utóbbi megoldáshoz a Haberkorn Fairtool Kft. kínálatában a BIAX  márkájú magas minőségű, tartós ipari használatra tervezett kisgépek találhatók. A 100 éve alapított német cég egyik erőssége a munkadarabok sorjázásra kifejlesztett kisgép-családja. A gépek kiemelkedő minőségét, tartósságát, a legnemesebb alapanyagok, a nagyfokú saját gyártás, a szigorú gyártásközi ellenőrzések, ma minden egyes BIAX gép már olajmentes levegővel üzemeltethető.

tovább