A fenntarthatóság nem csak ígéret

Leister napelemek

A LEISTER 2022-től fenntartható villamosenergia felhasználására állt át

A Leister-csoport Obwalden régióban található három telephelye 2022. január 1-től teljes mértékben átállt megújuló energiákra a villamos áramellátásban.
Az épületeket 1998 óta Kägiswilben és Sarnenben klímabarát koncepciót követve alakítják.


Nap és víz – így áll össze az obwaldeni telephelyek áramellátása

Napelemek a LEISTER épületein

A Leister-csoport három svájci telephelyének elektromos áramszükségletét 2022. január 1-től az obwaldeni elektromos művekkel (EWO) kötött szerződés alapán kizárólag megújuló forrásból származó energiából fedezik. Az áramellátás jelentős részét két napelemrendszer biztosítja: Kägiswilben a központban tetőre telepített, míg Sarnenben az üzemi épület tetején és homlokzatán elhelyezett napelemek üzemelnek. A fennmaradó áramszükségletet pedig 100%-ban egy svájci vízierőmű termeli.

Martin Zingg

„Fontos számunkra, hogy az áramot megújuló energiákból nyerjük. Tudatában vagyunk a környezetünkért való felelősségünknek. Ezért is az egyik stratégiai célunk vállalkozásunkat klímasemlegesként üzemeltetni. Ez magában foglalja a természetes források takarékos felhasználását is. Ezen túlmenően a magas fokú ellátásbiztonság nélkülözhetetlen a szállítási készségünk biztosításának érdekében. Az EWO-val egy megbízható regionális partnerség köt össze, amire építhetünk és nagyra értékeljük.”

Martin Zingg
LEISTER kereskedelmi vezérigazgató