A fenntarthatóság közös célunk

Fenntarthatóság a Haberkorn Fairtoolnál

Már ma teszünk a holnapért

Emberi társadalmunknak túlságosan nagy az ökológiai lábnyoma – számítások szerint a Föld felszínének 2,7-szeresére lenne szükségünk ahhoz, hogy fenn tudjuk tartani az életmódunkat és életszínvonalunkat. Jelenlegi pazarló életmódunkon változtatni kell, mert az éghajlatváltozás, a nyersanyagok szűkössége, a folyamatosan növekvő CO₂-kibocsátás és a növekvő népesség mindannyiunkat érint.

A Haberkorn vállalatnál meggyőződésünk, hogy hosszú távon nem lehet sikeres egy olyan gazdaság, amely csak a profitra és a GDP-növekedésre összpontosít, és hogy a fenntartható cselekvés a sikeres vállalkozások fontos előfeltétele. Célunk, hogy a későbbi nemzedékek számára is élhető legyen a jövő. Vállalati filozófiánk fontos része a „fenntartható cselekvés”, amely nap mint nap érezhető és látható.


A Haberkorn Fairtool "Fenntarthatóan cselekedni" logója a társadalom, a környezet, az alkalmazottak, a kínálat/szolgáltatások és a folyamatok területeivel.

Három alappillér

A fenntarthatóság a Haberkorn Fairtool minden területén alapvető fontosságú. Három alappillérünk a következő:

A szerteágazó intézkedések és tevékenységek nemcsak vállalatunk számára teremtenek hozzáadott értéket, hanem a társadalomnak és az élő környezetünknek is.


Fókuszpontjaink

Munkatársaink

Munkavállalóink

Munkáltatóként nagy jelentőséget tulajdonítunk a jó és hosszú távú munkakapcsolatoknak. Fontos számunkra az elismerő, bizalomteljes és együttműködő légkör, valamint a munkahelyi egészségfejlesztés.

További információk
Fenntartható kínálat és szolgáltatások

Termékkínálat és szolgáltatások

Beszállítóinkkal együtt egyre inkább a fenntarthatóság irányába fejlesztjük termékkínálatunkat és folyamatainkat. Ennek érdekében minden termékcsaládot megvizsgálunk a fenntarthatóság szempontjából. Külön díjazzuk azokat a termékeket, amelyeknek anyaga vagy előállítása egyértelműen környezetbarátabb.

További információk
Erőforrás- és energiahatékonyság a Haberkorn Fairtoolnál

Folyamatok

A Haberkorn Fairtool nagy jelentőséget tulajdonít az erőforrás- és energiahatékonyságnak, különösen a logisztika, azaz a szállítás és a csomagolás területén. Az épületünk energiahatékonyságát is javítjuk, ahol csak lehetséges.

További információk