Menu

Termékkínálat és szolgáltatások

A termékválaszték folyamatos felülvizsgálata a fenntarthatóság szempontjából

A termékkínálat tudatos kialakítása

Műszaki kereskedőként felelősséget vállalunk termékeink teljes ellátási láncáért. Ennek fontos elemei a beszállítói magatartási kódex betartásának megkövetelése, a teljes termékválaszték folyamatos fenntarthatósági ellenőrzése és az „egyszerűen fenntartható” címkével ellátott termékek forgalmazása.


Termékkínálat és szolgáltatások – fókuszpontok

Beszállítóink magatartási kódexe

Beszállítóink magatartási kódexe

A Haberkorn magatartási kódex (Code of Conduct) fontos része cégünk fenntarthatósági stratégiájának. Ezt a kódexet az ENSZ emberi jogi egyezményei, a Nemzetközi Munkaügyi Szervezet (ILO) egyezményei és az ENSZ Globális Megállapodásának elvei alapján dolgoztuk ki, hogy ezáltal biztosítsuk az ellátási láncainkra vonatkozó minimumkövetelményeket. A kódex aláírásával beszállítóink többek között igazolják, hogy nem alkalmaznak gyermek- vagy kényszermunkát, nem alkalmaznak diszkriminációt, a munkakörülményeik biztonságosak és higiénikusak, garantálják a minimálbért, és felelősségteljesen használják a természeti erőforrásokat.

Beszállítóink több mint 90%-a aláírta magatartási kódexünket („Code of Conduct”). Rendszeres megbeszélésekkel, átfogó elemzésselés ellenőrzésekkel biztosítjuk a követelményeinknek való megfelelést.

Kínálat-kategóriák a Haberkorn Fairtoolnál

Termékkínálatunk ellenőrzése

Anyacégünk, a Haberkorn GmbH az Osztrák Ökológiai Intézettel együttműködve ellenőrizte teljes termékválasztékát – mintegy 200 000 árucikket – a fenntarthatóság szempontjából. A termékeket három kategóriába soroltuk:

  • Választékunk nagy része (98%) standard termékekből áll.
  • környezetbarát termékek jelenleg a választék 1,6%-át teszik ki – ez utóbbiak rendelkeznek a káros anyagoktól való mentességre, a tisztességes termelési feltételekre és a környezetvédelemre vonatkozó minőségi tanúsítványokkal. Környezetbarát termékeink esetében fontos jellemzők még a rövid szállítási útvonalak, a hosszú felhasználási lehetőségek, az újrahasznosítható termékek és az energiahatékonyság.
  • A kockázatos termékeket (amelyek jelenleg a választék 0,4%-át teszik ki) eltávolítjuk a termékkínálatból, ha nélkülözhetők és/vagy helyettesíthetők.

A „termékkínálat átvilágítása” mindennapi munkánk szerves részét képezi: munkatársaink a kínálatunkba kerülő összes új terméket átvizsgálják, és meghatározzák, hogy alkalmi vagy standard termékről van-e szó. Újabb kockázatos termékeket nem veszünk fel a termékkínálatunkba – ma már csak olyan márkákat és árucikkeket veszünk fel, amelyek megfelelnek a kritériumainknak.

"Egyszerűen fenntartható" címke a Haberkornnál

Fenntartható termékek a Haberkornnál

Az „egyszerűen fenntartható” címkével ellátott termékek a négy kategória – anyag, gyártás, felhasználás vagy ártalmatlanítás – legalább egyikében fenntarthatóbbak, mint a hasonló termékek. A standard termékkínálatunkból jelenleg körülbelül 3.000 munkavédelmi termék rendelkezik ezzel a címkével.

Új a Haberkornnál?
Kérjük jelentkezzen be vagy hozzon létre egy új Haberkorn felhasználói fiókot, hogy kapcsolatba léphessen személyes ügyintézőjével.
Kapcsolat

Az Ön személyes kapcsolattartója
Kérjük, jelentkezzen be, hogy közvetlenül személyes kapcsolattartójának írhasson. Szívesen segítünk, amennyiben nincs regisztrálva általános kapcsolattartónkon keresztül.

Kapcsolat
Válasszon termékkörtVissza Bezár
Márkák