Termékkínálat és szolgáltatások

A termékválaszték folyamatos felülvizsgálata a fenntarthatóság szempontjából

A termékkínálat tudatos kialakítása

Műszaki kereskedőként felelősséget vállalunk termékeink teljes ellátási láncáért. Ennek fontos elemei a beszállítói magatartási kódex betartásának megkövetelése, a teljes termékválaszték folyamatos fenntarthatósági ellenőrzése és az „egyszerűen fenntartható” címkével ellátott termékek forgalmazása.


Termékkínálat és szolgáltatások – fókuszpontok

Beszállítóink magatartási kódexe

Beszállítóink magatartási kódexe

A Haberkorn magatartási kódex (Code of Conduct) fontos része cégünk fenntarthatósági stratégiájának. Ezt a kódexet az ENSZ emberi jogi egyezményei, a Nemzetközi Munkaügyi Szervezet (ILO) egyezményei és az ENSZ Globális Megállapodásának elvei alapján dolgoztuk ki, hogy ezáltal biztosítsuk az ellátási láncainkra vonatkozó minimumkövetelményeket. A kódex aláírásával beszállítóink többek között igazolják, hogy nem alkalmaznak gyermek- vagy kényszermunkát, nem alkalmaznak diszkriminációt, a munkakörülményeik biztonságosak és higiénikusak, garantálják a minimálbért, és felelősségteljesen használják a természeti erőforrásokat.

Beszállítóink több mint 90%-a aláírta magatartási kódexünket („Code of Conduct”). Rendszeres megbeszélésekkel, átfogó elemzésselés ellenőrzésekkel biztosítjuk a követelményeinknek való megfelelést.

Kínálat-kategóriák a Haberkorn Fairtoolnál

Termékkínálatunk ellenőrzése

Anyacégünk, a Haberkorn GmbH az Osztrák Ökológiai Intézettel együttműködve ellenőrizte teljes termékválasztékát – mintegy 200 000 árucikket – a fenntarthatóság szempontjából. A termékeket három kategóriába soroltuk:

  • Választékunk nagy része (98%) standard termékekből áll.
  • környezetbarát termékek jelenleg a választék 1,6%-át teszik ki – ez utóbbiak rendelkeznek a káros anyagoktól való mentességre, a tisztességes termelési feltételekre és a környezetvédelemre vonatkozó minőségi tanúsítványokkal. Környezetbarát termékeink esetében fontos jellemzők még a rövid szállítási útvonalak, a hosszú felhasználási lehetőségek, az újrahasznosítható termékek és az energiahatékonyság.
  • A kockázatos termékeket (amelyek jelenleg a választék 0,4%-át teszik ki) eltávolítjuk a termékkínálatból, ha nélkülözhetők és/vagy helyettesíthetők.

A „termékkínálat átvilágítása” mindennapi munkánk szerves részét képezi: munkatársaink a kínálatunkba kerülő összes új terméket átvizsgálják, és meghatározzák, hogy alkalmi vagy standard termékről van-e szó. Újabb kockázatos termékeket nem veszünk fel a termékkínálatunkba – ma már csak olyan márkákat és árucikkeket veszünk fel, amelyek megfelelnek a kritériumainknak.

"Egyszerűen fenntartható" címke a Haberkornnál

Fenntartható termékek a Haberkornnál

Az „egyszerűen fenntartható” címkével ellátott termékek a négy kategória – anyag, gyártás, felhasználás vagy ártalmatlanítás – legalább egyikében fenntarthatóbbak, mint a hasonló termékek. A standard termékkínálatunkból jelenleg körülbelül 3.000 munkavédelmi termék rendelkezik ezzel a címkével.