Menu

A vállalat története

Haberkorn magyarországi telephelye

Egyszerűen időtálló.
A Haberkorn tegnap, ma, holnap.

A Haberkorn összekapcsolja a több évtizedes tapasztalatot a megfontolt előretekintéssel. Cégünk folyamatosan fejlődik, jelenleg a nemzetközi szerepünk erősítésén dolgozunk. A növekedést biztosító cégfelvásárlások mellett időtálló sikertényezőink az egyedi termékkínálat és a cél, hogy példaértékű munkaadók legyünk.

2019. július 1-én fúzióra lépett a munkavédelmi és műszaki termékforgalmazó, a Haberkorn Kft., és a szerszám-nagykereskedő cég, a Fairtool Kft.

A Haberkorn Kft. 1993-ban alakult az osztrák Haberkorn Holding leányvállalataként. 2019-ig Magyarországon a Haberkorn egy budapesti központtal és egy miskolci telephellyel rendelkezett. Dolgozóinak létszáma meghaladta az 50 főt. Elsősorban ipari végfelhasználóknak forgalmaztunk munkavédelmi és különböző műszaki termékeket. Termékválasztékunk főként az Európai Unióban készülő, minőségi árukat foglalta magában.

1991-es alapítása óta a Fairtool Kft. évről évre növelte szerepét a magyarországi szerszámpiacon. Ez köszönhető piaci megbízhatóságának, a forgalmazott termékek kiváló minőségének és rendkívül széles választékának, racionálisan kialakított raktárkészletének, valamint dolgozói szakértelmének.
A Fairtool Kft. 2012. július 1-jén új korszakába lépett, a Haberkorn Cégcsoport tagjává vált. A Fairtool Kft. üzletfilozófiája megegyezett a Haberkorn cégcsoport értékrendjével, amely biztosítéka volt az eredményes együttműködésnek. A 2019-es egyesülés előtt, dolgozóinak létszáma meghaladta a 80 főt.

Know-how minden szinten. Mindkét cég megalakulása óta alapvető üzletpolitikájának részét képezi a kiváló minőség, a folyamatosan megújuló termékkínálat és nagy raktárkészlet, illetve a hozzáadott szolgáltatások magas szintű biztosítása. Az összes forgalmazott termék esetén kiemelkedő szakmai tudással rendelkezünk, így tudjuk partnereinknek folyamatosan biztosítani a tanácsadást, felmerülő problémájukra a megoldást, a termékek és eszközök használatának betanítását.


Történet

Haberkorn történet - ahogyan kezdődött

Alapítás éve: 1932.

Leopold és Frieda Haberkorn leteszik a sikeres családi vállalkozás alapkövét: Bregenzben megalapítják kötélgyártó vállalkozásukat. 


Haberkorn történet - ausztriai telephelyek

1980. január 1.
Telephelyek egész Ausztriában

1980 óta, tartományi fióktelephelyeinken keresztül, vevőink közelében vagyunk és figyelünk igényeikre.


Haberkorn történet - magyarországi leányvállalat alapítása

1993. január 1.
A Haberkorn Kft. alapítása

A Haberkorn Kft. 1993-ban alakult az osztrák Haberkorn Holding leányvállalataként. Magyarországon a Haberkorn egy budapesti központtal és egy miskolci telephellyel rendelkezik. Dolgozóink létszáma meghaladja a 40 főt.


Haberkorn történet - Gebrüder Ulmer cég átvétele

2003. január 1.
A Gebrüder Ulmer átvétele

A következő nagy ugrás a dorbirni, nagy hagyománnyal rendelkező, Gebrüder Ulmer cég megvétele, amely ekkor, a Haberkornnal azonos méretű cég volt.


Haberkorn történet- Shell kenőanyagok értékesítése

2008. január 1.
Shell kenőanyagok értékesítése Ausztriában

Mint a világ piacvezető kenőanyag gyártójának kizárólagos osztrák forgalmazója, kiváló minőségű kenőanyagokat biztosítunk minden típusú felhasználáshoz.


Haberkorn történet - legjobb munkáltató díj

2009. november 3.
"Great Place to Work" díj

„Legjobb munkáltató“ díj a megfontolt és körültekintő cégvezetésért, az együttműködésért és a korrektségért hozott hosszú távú intézkedésekért.


Haberkorn történet - Glogar cég átvétele

2011. január 1.
A Glogar csoport átvétele

A linzi Glogar csoport átvétele megerősíti a pozíciónkat a hidraulikus kötőelemek piacán.


Haberkorn történet - Fairtool cég megvétele

2012. január 1.
A Fairtool cég megvásárlása

A magyar szerszám-nagykereskedő cég megvásárlásával megerősítjük kelet-európai piaci pozíciónkat.


Haberkorn történet - legjobb munkáltatói díj

2013. január 1.
Harmadik "Great Place to Work" díj

A Haberkorn harmadik alkalommal vesz részt és nyeri el a "Great Place to Work" díjat. Ez megerősíti a cég elkötelezettségét, hogy kiváló munkaadó legyen.


Haberkorn történet - Trigos díj

2013. november 13.
TRIGOS díj elnyerése

Az elnyert TRIGOS díj, nagyvállalati kategóriában, ami az osztrák Vállalati Társadalmi Felelősségvállalási (CSR) díja, a "fenntartható intézkedéseink" megkoronázása. 


Haberkorn történet - Actinia cég átvétele

2015. január 1.
A szlovén Actinia d.o.o. cég átvétele

Az Actinia cég átvételével a Haberkorn folytatja a sikeres terjeszkedési politikáját. Az Actinia látja el a szlovén piacot Shell kenőanyagokkal.  


Haberkorn történet - Ploberger cég megvétele

2015. január 1.
Az alsó-ausztriai Ploberger cég megvétele

A Haberkorn átveszi a retzi székhelyű, jelentős szerszám- és munkavédelmi eszköz forgalmazót. A Ploberger cég cseh, szlovák és magyar képviseletekkel is rendelkezik. 


Haberkorn történet - Bisnode AAA minősítés

2015. december 14.
Bisnode AAA minősítés

A Haberkorn Kft. a Bisnode nemzetközi cégminősítő AAA tanúsítványát kapta meg, mely a cég pénzügyi stabilitását, üzleti megbízhatóságát mutatja. Ezzel a minősítéssel Magyarországon csupán a cégek 0,63 %-a rendelkezik, ami azt bizonyítja, hogy cégünk fizetésképtelenségi valószínűsége kiemelkedően alacsony. 


Haberkorn történet - a Sahlberg cég átvétele

2016. február 1.
A Sahlberg cég átvétele

2016. február 1-től hivatalosan is a Haberkorn csoport tagja a Sahlberg GmbH & Co KG. A Sahlberg Németország egyik vezető műszaki nagykereskedője.


Haberkorn történet - Ötödik „Great Place to Work“ díj

2017. március 15.
Ötödik „Great Place to Work“ díj

2017-ben sorozatban ötödik alkalommal nyerte el a Haberkorn Ausztriában a „Great Place to Work“ (“legjobb munkahely”) díj 3. helyét a nagyvállalati “X-Large” kategóriában (500 fölötti létszám).


Haberkorn történet - Generációváltás az igazgatóságban

2018. január 1.
Generációváltás a Haberkorn vezetőségében

Átszervezték a Haberkorn csoport igazgatótanácsát: Gerald Fitz (középen) átvette az elnökséget, Wolfgang Baur (jobbra) a vezetőségben maradt, Christph Winder (balra) pedig újonnan lett kinevezve az igazgatóságba.


Haberkorn történet - Egyesül a Haberkorn Kft. és a Fairtool Kft.

2019. július 1.
Egyesül a Haberkorn Kft. és a Fairtool Kft.

Ezzel az egyesüléssel egy, a magyar piacon egyedülálló, erősebb és versenyképesebb vállalkozás jött létre, mely az ipari cégek és a kereskedők teljeskörű beszállítójává vált.


Új a Haberkornnál?
Kérjük jelentkezzen be vagy hozzon létre egy új Haberkorn felhasználói fiókot, hogy kapcsolatba léphessen személyes ügyintézőjével.
Kapcsolat

Az Ön személyes kapcsolattartója
Kérjük, jelentkezzen be, hogy közvetlenül személyes kapcsolattartójának írhasson. Szívesen segítünk, amennyiben nincs regisztrálva általános kapcsolattartónkon keresztül.

Kapcsolat
Válasszon termékkörtVissza Bezár
Márkák