Gépalkatrészek

Hajtástechnika a Haberkornnál

Hogy jobban menjen

A különböző standard hajtástechnikai elemek - mint fogasszíjak, ékszíjak, láncok, tengelykapcsolók, nyomatékhatárolók, szabadonfutók, ipari fékek - széles választékának köszönhetően, vevőinknek mindig megtaláljuk az igényeiknek legmegfelelőbb megoldást. Magas raktárkészletünk garantálja a gyors kiszolgálást, melyhez helyszíni szaktanácsadás, és igény esetén termékoktatás is járul, emelve ezzel szolgáltatásunk színvonalát. Szakmai kérdések esetén tanácsadó kollégáink készséggel állnak partnereink rendelkezésére. 

 


Kiemelt termékkörök

Szíjhajtások
Szíjhajtások

Minőségi és korszerű ipari hajtószíjak, az iparágban jól ismert beszállítók márkái (Synchroflex, Breco, Brecoflex, Continental), a legkülönfélébb típusban és méretben, rendelhetők a Haberkorntól. Termékválasztékunk igen széles, melyben megtalálhatók a különböző poliuretán és neoprén fogasszíjak, ékszíjak (keskeny-, többsoros-, szélesszögű- ékszíjak, hosszbordás ékszíjak), ékszíjtárcsák (előfúrt, Taper Lock betétes), fogasszíjtárcsák és lefogó lapok, fogazott rudak és vezetőperemek. Vevőink igényeinek megfelelő szélességűre vágjuk és konfekcionáljuk a megrendelt fogasszíjakat. Munkatársaink a teljesítmény és geometriai adatok ismeretében a szíjtípus és a méret kiválasztásában az Önök rendelkezésére állnak.

 

Haberkorn - lánchajtások
Lánchajtások

Az Önök gyártási folyamatának zavartalan működése érdekében, az igényeiknek megfelelő megoldásokat kínálunk. Termékkínálatunkban megtalálhatók a minőségi IWIS és WIPPERMANN ipari görgősláncok (DIN8187 és DIN8188 szerint, gyári szabvány szerint, nyújtott szemű, füllel vagy kinyúló csappal), torlasztóláncok, emelő- és targoncaláncok,  lánckerekek (elő- és készrefúrva, Taper Lock betétes, fogedzett kiviteben, egyedi igény szerinti kialakítással), illetve különböző tartozékok (láncfeszítők, láncvezető szerkezetek, vezetékek). Igény esetén segítséget nyújtunk a hajtás megtervezésében és a megrendelt gépelemek méretre alakításában.

 

Tengelykapcsolók, tengelykötések
Tengelykapcsolók, tengelykötések

Két tengely összekötésére a legkülönfélébb furat nélküli, előfúrt, készre fúrt vagy TaperLock® rendszerrel szerelt, normál vagy robbanásbiztos (Ex) minősítéssel rendelkező tengelykapcsoló típusokat kínáljuk. A nyomatékátadó elemek fajtája szerint kaphatók csillagbetétes, fogasgyűrűs, acéllamellás, csőmembrános, spirálrugós, gumiabroncsos típusok, a miniatűrtől a több ezer Nm nyomaték átvitelére képes kuplungig. A speciális tengelykapcsolók közül kiemelhetők a nyomatékhatároló, a biztonsági, a holtjátékmentes, az elektromágneses, a szervo- és egyéb korszerű tengelykapcsolók. Cégünk elsősorban a KTR, Ringspann, Jakob, illetve Mayr márkákat forgalmazza. Jelentős raktárkészletet tarunk a különböző kúpos szorító tengelykötésekből (Trantorque, Ringspann, KTR). Felmerülő igényeivel keresse munkatársainkat! 

 

 

Nyomatékhatárolók
Nyomatékhatárolók, szabadonfutók, fékek

A nyomatékhatárolók  a tengelykapcsolóknak az a csoportja, melyek a tengelyek csatlakoztatása mellett biztonsági funkciót is ellátnak. Forgalmazott típusok: az alakzáró elven és a surlódó elven működő tengelykapcsolók. 

A szabadonfutókat segédhajtásként, visszafutásgátlóként és a szakaszos továbbítás léptetőműjeként használják. Cégünk a görgős és akadóelemes Ringspann típusokat ajánlja.

Választékunkat a különböző hidraulikus és pneumatikus ipari tárcsafékek, az elektromágneses egytárcsás és lamellás ipari fékek egészítik ki. Forgalmazott márkák: Ringspann, KTR, Heid.

 

Schneeberger lineáris technika
Lineáris technika

A Schneeberger Lineartechnik ma a lineáris technológia jelentős világpiaci szereplője. A termék- és gyártmányválasztékában megtalálhatók a különböző lineáris és profilsines vezetékek, éppúgy mint a mérőrendszerek, fogaslécek és lineáris asztalok. A Schneeberger nagy hangsúlyt fektet termékei folyamatos fejlesztésére, korszerűsítésére. A Haberkorn Fairtool Kft. mint a Schneeberger termékek magyarországi forgalmazója, a sztenderd elemektől a teljes rendszerekig, egyedülálló választékot kínál ügyfelei számára.

EKD energialáncok
Enegialáncok

A Haberkorn a német EKD Gelenkrohr cég energialáncai magyarországi forgalmazója. Kínálatunkban megtalálható többfajta anyagú, méretű és kialakítású energialánc, tetszőleges hosszban. A három fő típus: műanyag, fém és rozsdamentes energialáncok, nyitott és zárt kivitelben, a védendő kábelektől és tömlőktől függően.

Rosta gumirugó elemek
Rosta gumirugó elemek

A Rosta cég által kifejlesztett gumirugós elem egyesíti magában a rugó, az alátámasztás és a rezgéscsillapítás funkcióját. A gumirugós technológiának köszönhetően megvalósítható a motorok, hajtások rezgésmentes alátámasztása, rázógépek, anyagtovábbító rendszerek vibrációs mozgása, szíj- és lánchajtások fokozatmentes feszítése. Hajtástechnika szaktanácsadóink segítenek Önöknek megtalálni a legmegfelelőbb típust a felmerült igényre.

Haberkorn - sztenderd gépelemek
Egyéb sztenderd gépelemek

A Haberkorn hajtástechnika termékválasztékában megtalálhatók az egyéb sztenderd gépelemek, mint a különböző trapézmenetes orsók (Ck15, rozsdamentes) és anyák (acél, bronz), fogaslécek, fogaskerekek, kardáncsuklók, féltengelyek, bordástengelyek, bordás agyak. Keresse felmerült igényével munkatársainkat!

 


Termékhez kapcsolódó szolgáltatások