Menu

Figyelmeztető-, információs-, baleset megelőzési jelek

Az útmutatóhoz További információ

Gyakran Ismételt Kérdések

Kockázatminimalizálás kifejező jelzések használatával

Annak érdekében, hogy a munkavállalók, de az ügyfelek, illetve más üzemi és vállalati látogatók számára is a lehető legnagyobb biztonságot lehessen nyújtani, elengedhetetlen a szabványnak megfelelő figyelmeztető jelek és felállítható jelzőtáblák, figyelemfelkeltő feliratok, mentésre vonatkozó jelzések, utasítások és tiltások elhelyezése a cégek telephelyein és egyéb nyilvános létesítményekben.

Áttekintés
  Kötelező táblák "Viseljen védőfelszerelést"
  A munkaterületek megfelelő jelzése révén a fontos információk szavak nélkül közölhetők, ezáltal elkerülhetők a balesetek.

  A vállalatoknál használatos jelzések – alkalmazási területek

  A biztonsági jelzések használata az üzemekben arra szolgál, hogy a fontos információkat, például biztonsági utasításokat és figyelmeztetéseket, viselkedési szabályokat vagy tilalmakat egyszerűen, és mindenki számára érthető módon lehessen közvetíteni. A táblák tehát veszélyes helyzetekre figyelmeztetnek, és fontos információkra hívják fel a figyelmet. Ez egyszerű módja a balesetek megelőzésének.

  "Vigyázat, csúszásveszély” szétnyitható tábla

  Biztonságra vonatkozó információkat tartalmazó táblák: A jelzések ezen csoportjába tartoznak a figyelmeztető jelzések, figyelmeztető utasítások és kihelyezhető figyelmeztetések, amelyek – mint a nevük is mutatja – a lehetséges veszélyekre figyelmeztetnek. De az olyan biztonsági jelölések, mint az akadályszalagok, akadályláncok vagy figyelmeztető jelzőszalagok szintén ehhez a csoporthoz sorolhatók.

  "Dohányozni tilos" tábla

  Viselkedési szabályokra vonatkozó információkat tartalmazó táblák: Ide tartoznak egyrészt az utasító táblák, másrészt a tiltó táblák. Ezek a viselkedési szabályok közvetítése mellett gyakran a biztonság növelését is szolgálják.

  Menekülési útvonal tábla egy épületben

  Mentésre vonatkozó információkat tartalmazó táblák: Feladatuk vészhelyzetben segíteni a gyors tájékozódást, és előírni a megfelelő viselkedést. Ezek közé tartoznak például a tűzvédelmi jelzések, valamint a mentésre és menekülési útvonalra vonatkozó jelzések.


  A vállalati területeken használt jelzésekre vonatkozó törvényi rendelkezések

  A munkahelyeken és más közterületeken a balesetek megelőzésére szolgáló biztonsági jelzések tekintetében az EN ISO 7010 és a DIN 4844 szabványvok, valamint Magyarországon a 2/1998. (I. 16.) MüM „a munkahelyen alkalmazandó biztonsági és egészségvédelmi jelzésekről” szóló rendelet releváns. A szabványoknak megfelelő jelzésekkel minimalizálhatók a kockázatok és veszélyek.

  Mindig ügyelni kell arra, hogy a jelzések jól láthatóan és stabilan legyenek elhelyezve, továbbá fontos rendszeres ellenőrzésük és karbantartásuk.

  Új a Haberkornnál?
  Kérjük jelentkezzen be vagy hozzon létre egy új Haberkorn felhasználói fiókot, hogy kapcsolatba léphessen személyes ügyintézőjével.
  Kapcsolat

  Az Ön személyes kapcsolattartója
  Kérjük, jelentkezzen be, hogy közvetlenül személyes kapcsolattartójának írhasson. Szívesen segítünk, amennyiben nincs regisztrálva általános kapcsolattartónkon keresztül.

  Kapcsolat
  Válasszon termékkörtVissza Bezár
  Márkák