Menu

Fejvédelem (sisakok) 3M -tól

Termékek szűrése itt Fejvédelem (sisakok) 3M -tól
Gyártó: 3M Minden visszaállítása
1-13 / 13
itt Fejvédelem (sisakok) 3M -tól
ListanézethezCsempenézethez
Akció
Védősisak Peltor™ G3000 racsnis rögzítéssel és UV-indikátorral | Építőipari- és ipari védősisak
megnézett
Vásárolt
Védősisak Peltor™ G3000 racsnis rögzítéssel és UV-indikátorral

3M | Építőipari- és ipari védősisak

Karcsú forma, rövid arcvédő a kiváló kilátás érdekében, kifordítható belső rész (a sisak az arcvédővel a nyakban is viselhető), rendkívül könnyű, optimális szellőzés, nyílás a hallásvédő számára, 53–62-es fejmérethez, forgatható 4 pontos belső résszel és racsnis rögzítéssel (G2N)...

3M
Kiárusításban
Védősisak Peltor™ G3000C UV-indikátorral | Építőipari- és ipari védősisak
megnézett
Vásárolt
Védősisak Peltor™ G3000C UV-indikátorral

3M | Építőipari- és ipari védősisak

Karcsú forma, rövid arcvédő a kiváló kilátás érdekében, kifordítható belső rész (a sisak az arcvédővel a nyakban is viselhető), rendkívül könnyű, optimális szellőzés, nyílás a hallásvédő számára, 54–62-es fejmérethez, forgatható 4 pontos belső résszel (G2C) + körben verítékbőrrel...

3M
Hővédő sisak, G3501M-RD | Építőipari- és ipari védősisak
megnézett
Vásárolt
Hővédő sisak, G3501M-RD

3M | Építőipari- és ipari védősisak

Speciálisan magas hőmérsékletű ( +150 °C) környezethez, vagy repülő szikrákhoz és fröccsenő fémhez tervezett sisak. A racsnis rendszernek köszönhetően egyedi beállítási lehetőséget kínál, ezáltal a sisak garantáltan nem esik le a fejről, könnyű súlya által kényelmes viseletet nyú...

3M
Védősisak, SecureFit™ X5500 | Építőipari- és ipari védősisak
megnézett
Vásárolt
Védősisak, SecureFit™ X5500

3M | Építőipari- és ipari védősisak

Kényelmes, állítható védősisak szellőzéssel, általános ipari használatra. A 4 pontos racsnis rögzítőrendszer számos különböző beállítási lehetőséget tesz lehetővé. Ezenkívül a sisak UV-jelzővel van felszerelve, amely megmutatja, mikor kell a sisakot cserélni a túlzott UV-sugárzás...

3M
Védősisak, H-700 | Építőipari- és ipari védősisak
megnézett
Vásárolt
Védősisak, H-700

3M | Építőipari- és ipari védősisak

Robusztus, kényelmes védősisak szellőzővel, izzadság felszívó szalaggal és állítható racsnis fejpánttal, ideális szűk helyeken végzett munkához. 53-62 cm-es fejmérethez.

3M
Védősisak, SecureFit™ X500V-CE | Speciális sisakok
megnézett
Vásárolt
Védősisak, SecureFit™ X500V-CE

3M | Speciális sisakok

Szellőző, fényvisszaverő, UV stabil ABS sisak szabadalmaztatott 3M™ UVicator™ szenzorral, 6 pontos racsnis fejkosárral, 4 pontos állszíj, tartozéknyílásokat és csatokat úgy tervezték, hogy többféle 3M arcvédővel, fülvédővel és más kiegészítőkkel is kompatibilisek legyenek. Viselő...

3M
Villanyszerelő védősisak, SecureFit™ X5002VE-CE-1000V | Speciális sisakok
megnézett
Vásárolt
Villanyszerelő védősisak, SecureFit™ X5002VE-CE-1000V

3M | Speciális sisakok

Szellőző, UV stabil ABS sisak szabadalmaztatott 3M™ UVicator™ szenzorral, 6 pontos racsnis fejkosárral, 4 pontos állszíj, tartozéknyílásokat és csatokat úgy tervezték, hogy többféle 3M arcvédővel, fülvédővel és más kiegészítőkkel is kompatibilisek legyenek. Viselője számára lehet...

3M
Integrált védőszemüveg, sisakokhoz rögzíthető, V9 | Sisaktartozékok
megnézett
Vásárolt
Integrált védőszemüveg, sisakokhoz rögzíthető, V9

3M | Sisaktartozékok

Védőszemüveg megerősített rögzítőszárakkal, állítható rögzítőkkel és orrpárnákkal. Könnyen a belső szerkezetre erősíthető, és szükség esetén felhajtható. Ideális védelem a por, durva részecskék és mechanikus behatások ellen. Kompatibilis a 3M™ Peltor™ védősisakokkal.

3M
Adapter VERSAFLO fejrészekhez Z3AF | Sisaktartozékok
megnézett
Vásárolt
Adapter VERSAFLO fejrészekhez Z3AF

3M | Sisaktartozékok

Adapter a látómezők és fültokok védősisakokra csatlakoztatásához.

3M
2 pontos állszíj GH1 | Sisaktartozékok
megnézett
Vásárolt
2 pontos állszíj GH1

3M | Sisaktartozékok

Egyedileg állítható 2 pontos állszíj a kényelmes és biztonságos illeszkedésért. Alkalmas a 3M™ Peltor™ G22 és G3000 védősisakokhoz.

3M
3 pontos állszíj GH4 | Sisaktartozékok
megnézett
Vásárolt
3 pontos állszíj GH4

3M | Sisaktartozékok

Egyénileg állítható hárompontos állszíj a kényelmes és biztos tartásért. 3™ Peltor™ G3000 védősisakhoz használható.

3M
Nyakvédő, NC1-AL | Sisaktartozékok
megnézett
Vásárolt
Nyakvédő, NC1-AL

3M | Sisaktartozékok

Alumínium nyakvédő szikrák és hegesztési szilánkok ellen. Alkalmas a G3501 hővédő sisakhoz.

3M
Ütésvédő sapka 3M™ First Base™ 3, Elite | Beütődés elleni fejvédők
megnézett
Vásárolt
Ütésvédő sapka 3M™ First Base™ 3, Elite

3M | Beütődés elleni fejvédők

Szabadalmaztatott, légáteresztő baseball védősapka állítható, rugalmas pánttal, integrált szellőzőrendszerrel, izzadságfelszívó szalaggal és héjszerkezettel, 52–65 cm-es fejmérethez.

3M
1-13 / 13

Fejvédelem első kézből

Azokban a munkakörökben, ahol minimális esélye is van a fej sérülésének, ott megfelelő sisakot kell viselni. A védősisakok, ill. beütődés elleni sapkák optimális védelmet nyújtanak az esetleges fejsérülések ellen. A fejvédelem kulcsfontosságú az építőiparban, erdészetnél, életmentő-, tűzoltó- vagy magaslati munkáknál egyaránt.

A munkavédelmi sisakok élettartama a gyártói specifikációtól, az anyaguktól és a külső hatások is nagyban befolyásolják, pl. az UV-sugárzás, a szélsőséges hőmérséklet, valamint a mechanikai igénybevétel. Ennek megfelelően figyelmet kell fordítani a védősisakok élettartamára, ellenőrzésére és cseréjére.

Áttekintés
  Professzionális fejvédelem minden munkakörnyezetben

  A munkavédelmi sisakok anyaga

  Hőre lágyuló műanyag sisak gyártása

  A piacon kapható védősisakok többsége hőre lágyuló műanyagból készül. Tipikusan ilyenek az építőipari védősisakok és az ipari védősisakok, amelyek alkalmasak alacsonyabb hőmérsékleten, akár -40 °C-on történő használatra. Ezeket a sisakokat általában négyévente kell cserélni. Egyes gyártók akár hétéves élettartamú sisakokat is kínálnak, amennyiben a sisak nincs külső környezeti hatásoknak kitéve. Ez azt jelenti, hogy ezek a sisakok legfeljebb 7 évig tárolhatók az eredeti csomagolásban, hőmérséklet-ingadozás nélkül. Használat esetén a tárolási idő függ a márkától és a modelltől – ez maximum 3 vagy 4 év lehet. Ezeknek a sisakoknak az anyagjelölése: PE, PC, PA, ABS, PP-GF, PC-GF vagy HDPE, amely a sisak alapanyagának rövidítése.

  A hőre keményedő sisakok akár +500 °C-ig hőállóak, ezért különösen alkalmasak nagy hőhatás mellett történő munkavégzés és vegyi anyagoknak való kitettség esetén, vagy ha különösen hosszú élettartamra van szükség. A PF-SF vagy UP-GF jelölésről ismerhetők fel. Ezeket a védősisakokat a hőre lágyuló műanyag sisakokkal szemben nem fröccsöntéssel gyártják, hanem nagyrészt manuálisan, például fenol-textil műgyantából vagy üvegszál erősítésű poliészter műgyantából préselik őket. Nagyon jó az öregedés- és UV-állóságuk, ezért 8-10 évig használhatóak.


  A védősisakok élettartama, és a befolyásoló tényezők

  A védősisakok megfelelő ellenőrzése használat előtt

  Férfi építőipari védősisakban

  Használat előtt az építőipari védősisakokat, valamint az ipari védősisakokat szemrevételezéssel és egyszerű repedésvizsgálattal ellenőrizni kell esetleges sérülések szempontjából, és kétség esetén le kell őket selejtezni. Ha a védősisak összenyomásakor recsegő vagy ropogó hang hallatszik, akkor szintén le kell selejtezni a védősisakot.

  Az élettartam és a funkcionalitás ellenőrzése mellett (a sisak szemellenzőjének alsó részén látható) ügyelni kell arra is, hogy a tartozékok (mint például szemvédő, hallásvédő, nyakvédő) szintén a szabványoknak és a lehetséges veszélyhelyzeteknek megfelelően legyenek kiválasztva. A sisaktól, ill. védősapkától függetlenül viselhető egyéni védőeszközök nem minősülnek tartozéknak. Kérjük, vegye figyelembe, hogy csak a sisak gyártója által ajánlott tartozékokat szabad a sisakhoz rögzíteni, és csakis az általa meghatározott módon.

  Az élettartamot befolyásoló tényezők

  • A védősisakot érő igénybevétel: Minél nagyobb igénybevételnek van kitéve egy védősisak, annál hamarabb ki kell cserélni. Az olyan tényezők, mint az UV-sugárzás, szélsőséges hőmérséklet, nagy hőingadozás, valamint az esések és ütközések csökkentik a tartósságot, mivel porózussá és törékennyé teszik a sisakot, ezáltal gyorsabb öregedéssel kell számolni. Azonnal ki kell cserélni a védősisakot, ha például kemény ütés éri a sisakhéjat.

  • A védősisak kora: A védősisakok kora fontos szerepet játszik a tartósság szempontjából, mivel a műanyagok idővel veszítenek ellenállóképességükből. Azonban vigyázat: A sisakok belső részén feltüntetett dátum nem a lejárati dátum, hanem a gyártás dátuma. A gyártási dátum és a lejárati idő folyamatos összetévesztése miatt az új uniós PPE-rendelet most már a gyártási dátum feltüntetését írja elő.

  • A védősisakra vonatkozó gyártói adatok: Az EN 397 szabvány szerint minden sisakhoz mellékelni kell az ajánlott alkalmazhatósággal kapcsolatos információkat, és ezeket a felhasználónak minden esetben figyelembe kell vennie. A védősisakok megengedett használati idejére vonatkozóan ez azt jelenti, hogy minden CE-jelöléssel ellátott védősisak esetében a gyártó előírásai a mérvadóak.

  Gyártói márka

  Maximális felhasználhatósági idő a gyártástól számítva

  Maximális tárolhatósági idő a gyártástól számítva

  Schuberth

  4 év (ill. 8–10 év hőre keményedő sisakoknál)

  4 év

  JSP

  5 év

  5 év

  Lockweiler

  4 év

  4 év

  Petzl

  10 év

  10 év

  3M Peltor

  4 év (ill. egyéni a sisakon lévő UV-indikátornak megfelelően)

  4 év

  Delta Plus

  3–4 év

  7 év


  A védősisakokra vonatkozó szabványok és jogszabályok

  Ha az alábbi veszélyek közül egy vagy több fennáll, a munkáltatóknak megfelelő fejvédelmet kell biztosítaniuk:

  • mechanikai veszélyek

  • termikus veszélyek

  • elektromos veszélyek

  • hőhatás, hideg, nedvesség és időjárási tényezők általi veszélyek

  • optikai vagy ionizáló sugárzás általi veszélyek

  A következő szabványok a legfontosabbak a fej munkavédelmével kapcsolatosan:

  A védősisakokban található jelölések

  A sisakok jelölése

  1: CT-jelölés
  2: A megfelelőségértékelő szervezet azonosító száma
  3: Alapul szolgáló szabvány
  4: A gyártó neve vagy cégjelzése
  5: Gyártási év és negyedév
  6: Típusjelölés
  7: Méret / fejkörfogat cm mértékegységben
  8: A sisak anyagának rövidítése
  9: Opcionális jellemzők, pl. alkalmasság extrém hőmérséklethez


  Személyre szabható védősisakok

  Mind a hőre keményedő, mind a hőre lágyuló műanyag sisakok esetében lehetőséget kínálunk arra, hogy a sisakot egyéni logóval, vagy például viselője nevével ellátva személyre szabjuk. Ily módon az alkalmazottak reklámhordozóvá válhatnak, és a vállalat megjelenése rendkívül professzionális lehet. Készítettünk egy {A összefoglaló táblázatot A} arról, hogy mely védősisakmodellek állnak rendelkezésre logózásra, és milyen minimális rendelési mennyiségek szükségesek. Itt a logók és feliratok lehetséges méreteit is megtalálja.

  A védősisakok megfelelő sisaktartozékokkal vagy kiegészítő termékekkel, mint például sisaklámpa, sisakvilágítás, hallásvédő, védőszemüveg stb. történő egyéni felszerelésére szintén van lehetőség.

  Lilla Csizmadia

  Kapcsolat

  Lilla Csizmadia
  Munkavédelmi termékmenedzser

  Egy férfi céges logóval ellátott védősisakot visel munka közben egy építkezésen
  Számos személyre szabható védősisak-modellt kínálunk. Ezek által az alkalmazottak munkaadóik elsőrangú képviselőivé válnak.
  Új a Haberkornnál?
  Kérjük jelentkezzen be vagy hozzon létre egy új Haberkorn felhasználói fiókot, hogy kapcsolatba léphessen személyes ügyintézőjével.
  Kapcsolat

  Az Ön személyes kapcsolattartója
  Kérjük, jelentkezzen be, hogy közvetlenül személyes kapcsolattartójának írhasson. Szívesen segítünk, amennyiben nincs regisztrálva általános kapcsolattartónkon keresztül.

  Kapcsolat
  Válasszon termékkörtVissza Bezár
  Márkák