Menu

Hallásvédelem Earline -tól

Termékek szűrése itt Hallásvédelem Earline -tól
Gyártó: Earline Minden visszaállítása
1-3 / 3
itt Hallásvédelem Earline -tól
ListanézethezCsempenézethez
Fültok, Max 200, EP-101, 31020, fejpántos | Hallásvédelem
megnézett
Vásárolt
Fültok, Max 200, EP-101, 31020, fejpántos

Earline | Hallásvédelem

Rugalmas, erősített, piros ABS fültok.

Füldugó, Earline 30205 | Hallásvédelem
megnézett
Vásárolt
Füldugó, Earline 30205

Earline | Hallásvédelem

Egyszer használatos füldugó magas zajszigeteléssel és kényelmes viselettel.

Füldugó, Earline 30210, zsinóros | Hallásvédelem
megnézett
Vásárolt
Füldugó, Earline 30210, zsinóros

Earline | Hallásvédelem

Nagy védőképességű, jól észrevehető kék színű, zsinóros füldugó.

1-3 / 3

A halláskárosodás és más közvetett károk elkerülése hallásvédelemmel

A zaj jelentőségét gyakran alábecsülik – mégis a zaj okozta halláskárosodás az egyik leggyakoribb foglalkozási ártalom. A folyamatos zaj vagy az erős impulzív hanghatás már alacsony szinten is súlyos következményekkel járhat, például maradandó halláskárosodást vagy fülzúgást okozhat. Fültok vagy füldugó használatával mindez megelőzhető.

Áttekintés
  Fültokot és védőszemüveget viselő férfi
  Zajos munkakörnyezetben elengedhetetlen a megfelelő hallásvédelem.

  A hallásvédők különböző típusai és kiválasztása

  Alapvetően háromféle hallásvédő különböztethető meg, amelyeket az EN 352 szabvány szabályoz:

  • Pánt nélküli füldugók: ezt a hallásvédő eszközt a fülcsatornába helyezve kell használni. Ez a változat különösen ajánlott, ha a hallásvédőt folyamatosan viselni kell. Használata magasabb hőmérséklet vagy poros környezet esetén, illetve szemüvegesek számára is ideális. Általában könnyen alakítható anyagból készülnek, amely igazodik a fülcsatorna formájához.

  • Pántos-, illetve zsinóros füldugók: ezek a füldugók, mint pl. az E-A-R™ Caboflex™ különösen előnyösek akkor, ha valaki egyszer csendes, máskor zajos helyiségben tartózkodik, mivel könnyen fel- és levehető. Amikor éppen nincs használatban, egyszerűen a nyakba akasztható.

  • Fültokok: ezek a fülekre helyezve mindkét fülkagylót körülzárják. Elérhetők pántos, és sisakra szerelhető változatban, léteznek beépített kommunikációval rendelkező modellek is.

  Hallásvédő eszközök különböző fajtái

  Nagyon magas zajszint esetén a hallásvédő füldugó és a fültok kombinációja ajánlott, azonban ügyelni kell arra, hogy ne legyen túlzott a védelem.

  Az olyan modern, elektromos hallásvédők, mint a Peltor™ EEP-100 EU a 3M-től, az egygombos funkcióval gyorsan és egyszerűen átkapcsolhatók – attól függően, hogy jobban vagy kevésbé zajos környezetben tartózkodunk.

  A kiválasztás szempontjai

  Az első lépés a munkahelyi zajterhelés meghatározása és lehető legalacsonyabb szintre csökkentése. Csak ezután lehet kiválasztani a megfelelő hallásvédőt. A megfelelő hallásvédelem kiválasztásakor két dolog különösen fontos: a munkakörnyezetben adott zajszint, másrészt a kényelmes viselet.

  Kiválasztás zajszint alapján
  Itt a csillapítási érték, más néven jel-zaj viszony (Single Number Rating), alapvető szerepet játszik. Ez az érték a zajjal szembeni átlagos védőhatást adja meg az emberi hallás szempontjából releváns frekvenciatartományban. Például egy 35 dB jel-zaj viszonyú hallásvédő 100 dB-ről 65 dB-re csökkenti a zajterhelést. A hallásvédelmet úgy kell megválasztani, hogy a zajterhelés az egészségkárosító szint alá csökkenjen, de a veszélyre figyelmeztető hangjelzések, például szirénák még hallhatóak legyenek. A Haberkorn webáruházban 14 és 37 dB közötti jel-zaj viszonyú hallásvédő eszközök kaphatók.

  Kiválasztás viselési kényelem alapján
  Minden embernek mások a preferenciái. Amit az egyik ember kényelmesnek ítél meg, azt a másik kényelmetlennek és megterhelőnek érzi. A munkáltatónak minden esetben figyelnie kell az egyéni tapasztalatokra és kívánalmakra, hiszen a kényelmetlen védőeszköz viselése is egy stresszfaktor. Csak így biztosítható, hogy a munkavállalók ténylegesen viseljék a hallásvédő eszközt.

  Munkatársaink szívesen segítenek megfelelő hallásvédelem kiválasztásában.


  Zaj által okozott betegségek

  A zaj nemcsak kellemetlen és megterhelő, hanem már alacsony zajszint esetén is komoly egészségügyi problémák lehetnek a következményei.

  • Alvászavarok

  • Koncentrációzavarok

  • Hallási nehézségek

  • Fülzúgás

  • Halláscsökkenés

  • Szociális elszigetelődés

  Egyes munkahelyeken nem lehet elkerülni a zajt. A különböző munkakörülményeket figyelembe vevő modern hallásvédelmi megoldásokkal azonban könnyen megelőzhetők a megbetegedések és a hallás károsodása.

  Hanghullám az egyes hangintenzitások magyarázatával
  A zaj már alacsony szinten is megterhelő és egészségkárosító lehet. A modern hallásvédelmi megoldások védelmet nyújtanak.

  A hallásvédelmi termékek személyre szabása

  Minden egyes fül egyedi. Ennek eredményeképpen rendkívül széles a hallásvédelmi termékek választéka. Már a hallásvédő füldugók is nagyon sokféle formában, kivitelben és színben kaphatók.

  Egyes fültokok rendelhetők egyedi logózással vagy névvel ellátva. Ha további információra van szüksége a folyamattal kapcsolatban, forduljon szakértőinkhez vagy ügyféltanácsadójához.

  Lilla Csizmadia

  Kapcsolat

  Lilla Csizmadia
  Munkavédelmi termékmenedzser
  Új a Haberkornnál?
  Kérjük jelentkezzen be vagy hozzon létre egy új Haberkorn felhasználói fiókot, hogy kapcsolatba léphessen személyes ügyintézőjével.
  Kapcsolat

  Az Ön személyes kapcsolattartója
  Kérjük, jelentkezzen be, hogy közvetlenül személyes kapcsolattartójának írhasson. Szívesen segítünk, amennyiben nincs regisztrálva általános kapcsolattartónkon keresztül.

  Kapcsolat

  Általános kérés küldése

  Megszakítás
  Válasszon termékkörtVissza Bezár
  Márkák