Menu

Beton- és kőfúró, beton- és kővéső Alpen -tól

Termékek szűrése itt Beton- és kőfúró, beton- és kővéső Alpen -tól
Gyártó: Alpen Minden visszaállítása
1-13 / 13
itt Beton- és kőfúró, beton- és kővéső Alpen -tól
ListanézethezCsempenézethez
Akció
Betonfúró SDS-plus, FORCE X, 4 élű | Fúrók
megnézett
Vásárolt
Betonfúró SDS-plus, FORCE X, 4 élű

Alpen | Fúrók

Nagyteljesítményű SDS-plus fúró 4 tömör keményfém vágóéllel, dűbelhossz jelzővel.

Akció
Betonfúró, SDS-plus FORCE X, ALPEN | Fúrók
megnézett
Vásárolt
Betonfúró, SDS-plus FORCE X, ALPEN

Alpen | Fúrók

SDS-plus nagyteljesítményű fúró 4 tömör keményfém vágóéllel és új progresszív spirálos kialakítással dübelhosszúság-jelzővel.

Betonfúró, SDS-plus, F4 FORTE, ALPEN | Fúrók
megnézett
Vásárolt
Betonfúró, SDS-plus, F4 FORTE, ALPEN

Alpen | Fúrók

Betonfúró, falazathoz, betonhoz.

Univerzális keményfémlapkás fúró, SDS-Plus, ALPEN | Fúrók
megnézett
Vásárolt
Univerzális keményfémlapkás fúró, SDS-Plus, ALPEN

Alpen | Fúrók

Többfunkciós SDS-plus speciális fúró keményfém lemezzel és extra éles vágóélekkel a szakadásmentes, tiszta és precíz fúráshoz különböző anyagokban.

Betonfúró készlet SDS-plus, FORCE X, Box 3, 4 élű, 3 részes | Fúrók
megnézett
Vásárolt
Betonfúró készlet SDS-plus, FORCE X, Box 3, 4 élű, 3 részes

Alpen | Fúrók

Nagyteljesítményű fúró  tömör keményfém fejjel, 4 vágóéllel, SDS-plus befogású fúrókalapácshoz.

Betonfúró készlet SDS-plus, FORCE X, MB 5, 4 élű, 5 részes | Fúrók
megnézett
Vásárolt
Betonfúró készlet SDS-plus, FORCE X, MB 5, 4 élű, 5 részes

Alpen | Fúrók

Nagyteljesítményű fúró  tömör keményfém  fejjel, 4 vágóéllel, SDS-plus befogású fúrókalapácshoz.

Betonfúró készlet SDS-plus, FORCE X, KP 7, 4 élű, 7 részes | Fúrók
megnézett
Vásárolt
Betonfúró készlet SDS-plus, FORCE X, KP 7, 4 élű, 7 részes

Alpen | Fúrók

A praktikus betonfúró készlet tartalmazza a legelterjedtebb méretű fúrószárakat SDS-plus befogással, 4 tömör keményfém vágóéllel és egy új progresszív spirális kialakítással a problémamentes fúráshoz. Az újrahasznosított anyagból készült, robusztus csomagolású műanyag doboz véd a...

Betonfúró készlet SDS-plus, FORCE X, KM 7, 4 élű, 7 részes | Fúrók
megnézett
Vásárolt
Betonfúró készlet SDS-plus, FORCE X, KM 7, 4 élű, 7 részes

Alpen | Fúrók

A praktikus SDS-plus fúrókészlet a legelterjedtebb fúróméreteket tartalmazza 4 vágóéllel a kiemelkedő tartósságért vasbeton fúrásakor, 3-szor tovább bírja, mint egy szabványos SDS-plus fúró. A robusztus műanyag doboz véd a sérülésektől, és az áttekinthető elrendezésnek köszönhető...

Betonfúró készlet SDS-plus, FORCE X, Box 7, 4 élű, 7 részes | Fúrók
megnézett
Vásárolt
Betonfúró készlet SDS-plus, FORCE X, Box 7, 4 élű, 7 részes

Alpen | Fúrók

A praktikus betonfúró készlet tartalmazza a legelterjedtebb méretű fúrószárakat SDS-plus befogással, 4 tömör keményfém vágóéllel és egy új progresszív spirális kialakítással a problémamentes fúráshoz. Az újrahasznosított anyagból készült, robusztus csomagolású műanyag doboz véd a...

Keményfémlapkás univerzális csigafúró Multicut | Fúrók
megnézett
Vásárolt
Keményfémlapkás univerzális csigafúró Multicut

Alpen | Fúrók

Hosszú, többcélú csigafúró extra éles vágóélekkel különféle anyagok fúrásához. Az extra hosszú kivitel jól használható ablakok beépítésénél, műanyag, fém és falazat fúrásával egy műveletben.

Csempefúró, ALPEN | Fúrók
megnézett
Vásárolt
Csempefúró, ALPEN

Alpen | Fúrók

Csempefúró, hengeres szárral.

Csempefúró és 1/4" betonfúró, ATM 2, ALPEN | Fúrók
megnézett
Vásárolt
Csempefúró és 1/4" betonfúró, ATM 2, ALPEN

Alpen | Fúrók

Praktikus, kétrészes fúrókészlet, amely egy csempefúróból (Keramo extreme) és egy keményfém betonfúróból (Profi Beton) áll a szakadásmentes, tiszta és precíz fúráshoz rendkívül kemény anyagokban.

Kiárusításban
Tetőcserép fúró, 1/4", ALPEN | Fúrók
megnézett
Vásárolt
Tetőcserép fúró, 1/4", ALPEN

Alpen | Fúrók

1/4" bit befogású, keményfém lapkás tetőcserép fúró.

1-13 / 13

Az anyag a döntő

Az ipari tevékenység  - legyen szó alkatrész gyártásról, szerelési, építési tevékenységről  – elképzelhetetlen fúrási műveletek nélkül. A rendkívül szerteágazó alkalmazásokra nagyon sokféle fúrótípus és kivitel áll rendelkezésre. A fúrószerszám kiválasztásánál ez egyik legfontosabb szempont a megmunkálandó alapanyagcsoport, pl fém, fa, beton  stb, valamint  azon belül  az alapanyag  pontos mechanikai tulajdonságai.

Áttekintés
  Akkumulátoros Bosch fúrógép
  A Haberkorn fúrók és vésők széles választékát kínálja.

  Fúrószárak fához

  Fúrószárak fához

  A fafúrók központosító csúccsal rendelkeznek, és ezen a ponton kezdik az anyagleválasztást a csigavonalban elhelyezett vágóélek is. Központosításra azért van szükség, mert a fa nem homogén anyag. Megfelelő vezetés nélkül a fúró könnyen el tudna térni az adott iránytól, például ha fémfúrót használnánk. A fa szálas anyag, a rostokat a fafúró kezdő élei könnyedén átvágják. Ezen az alkalmazási területen számos speciális fúrószár típus létezik, például spirálos kígyófúró nagyméretű, mély furatokhoz, Forstner fúró kör keresztmetszetű zsákfuratokhoz, és így tovább.


  Fúrószárak kőhöz

  Fúrószárak kőhöz, betonhoz

  A kőzet- és betonfúrók szerszámacél szerszámtestre keményforrasztott speciális összetételű és élezésű keményfém heggyel rendelkeznek. Kőzet, beton, tégla, cserép, csempe stb. alapanyagok fúrására alkalmasak. Egyes  univerzális típusokkal az előbb felsoroltakon kívül korlátozottan fa, fém is fúrható.

  A betonfúrókat általában kalapács-ütve fúrással alkalmazzák. Az olyan anyagoknál, mint pl. a csempe, vagy cserép, nem alkalmazható ütve fúrás, mert a furatok kitörhetnek, a furandó alapanyag sérülhet.

  A kalapácsfúrók SDS Plus, ill. a nagyobb átmérőkben SDS Max gyorsváltó befogással készülnek. Ez az eredetileg a Bosch által kifejlesztett szerszámbefogó rendszer ma már általánosan elterjedt a fúrókalapácsoknál.


  Fúrószárak fémek fúrására

  Fúrószárak fémekhez

  Mivel nagyon sokféle tulajdonságú fém alapanyag létezik, fontos, hogy a fúrót a megmunkálandó anyagnak megfelelően válasszuk ki. Léteznek bizonyos tulajdonságok, amelyek alapvetően szükségesek a tiszta vágáshoz és a megfelelő éltartamhoz. A szerszámok mellett található műszaki segédletek támpontot nyújtanak a fúrók különféle alapanyagokban való használhatóságáról.

  Egy kis segítség

  A legtöbb gyorsacél csigafúró típusjelöléssel van ellátva az elsődleges kiválasztáshoz.

  W típus

  Ez a változat különösen alkalmas lágy anyagokhoz, például könnyűfémekhez, puha műanyagokhoz, keményfához vagy forgácslapokhoz. A spirálszög nagyobb és a hornyok mélyebbek mint az N típusú fúrónál, ezáltal jobb forgácselvezetés biztosított.

  N típus (normál spirál)

  Gyorsacél csigafúrókban ez a legelterjedtebb, általánosan használt típus. Átlagos keménységű anyagokhoz alkalmas, például szerkezeti acélokhoz, öntöttvashoz vagy nemvasfémekhez, de szükség esetén más alapanyagok – pl- fa, műanyag -  fúrására is bevethető.

  H típus (nyújtott spirál)

  Ezt a változatot elsősorban nagyon kemény anyagok, például acél, kemény műanyag vagy plexi megmunkálására használják. A spirálszög ebben az esetben kicsi.

  A fúró anyaga is meghatározza a fúró alkalmazhatóságát. A hagyományos szerszámgépeken illetve kézi fúrógépekkel történő alkalmazásokhoz továbbra is a különféle típusú gyorsacél fúrók ajánlatosak. Korszerű szerszámgépeken a fúrási műveletek zömmel nagy teljesítményű tömör keményfém, vagy keményfém váltólapkás fúrószerszámokkal történnek.

  A tömör keményfém fúrószerszámok nagyobb keménységük és hőállóságuk révén lényegesen nagyobb fúrási teljesítménnyel üzemeltethetők, mint a gyorsacél csigafúrók. A vágási tulajdonságok és az éltartam javítása érdekében a fémfúrókat minden esetben hűteni/kenni kell. A korszerű szerszámok gyakran szerszámon keresztüli hűtőközeg hozzávezetéssel rendelkeznek. Ezenkívül a különböző bevonatok is hozzájárulnak a szerszámok termelékenységének és éltartamának növeléséhez.

  A HSS fúróknál leggyakoribb felületkezelés/bevonat:

  Gőzkezelés/vaporizálás

  Az eljárás a HSS szerszámok felületének túltelített gőzben történő oxidációját jelenti. Selymes fekete színű felelületet eredményez. Javítja a szerszámfelület kenőanyag megtartó képességét, ezáltal csökkenti a hideg anyagfeltapadást a szerszámon, valamelyest növeli a felületi keménységet és a kopásállóságot. Az éltartam magasabb, mint a sima fúróké, de a bevonatos fúrókétól alacsonyabb.

  TiN (titán-nitrid)

  Ez a klasszikus keménybevonat nagyfokú keménységet és kémiai ellenálló képességet, jó siklási tulajdonságokat, továbbá alacsony hővezető képességet eredményez. Az ilyen bevonattal ellátott fúrók előnyösön alkalmazhatók a legtöbb fémfúrási feladatra. A szerszám termelékenysége, éltartama jelentősen nagyobb, mint a bevonat nélküli szerszámoké!

  TiAIN (titán-alumíniumnitrid)

  Ez a változati szintén nagyfokú keménységet és kémiai ellenálló képességet, jó tapadási tulajdonságokat, továbbá alacsony hővezető képességet eredményez. Különösen alkalmas abrazív anyagok és magas hőmérséklet esetén, például mély, vagy kis átmérőjű furatoknál, hűtési lehetőség nélkül. Ez a bevonat leginkább kemény anyagokhoz (max. 1100 N/mm² keménységű acél, nemesített acél) alkalmas kiválóan. Fontos azonban megjegyezni, hogy a TiAIN csak intenzívebb vágás esetén javítja jelentősen a teljesítményt. A szerszám éltartama alkalmazástól függően akár tízszer hosszabb, mint a bevonat nélküli fúróké, a vágási sebesség pedig pedig különösen nagy.

  Új a Haberkornnál?
  Kérjük jelentkezzen be vagy hozzon létre egy új Haberkorn felhasználói fiókot, hogy kapcsolatba léphessen személyes ügyintézőjével.
  Kapcsolat

  Az Ön személyes kapcsolattartója
  Kérjük, jelentkezzen be, hogy közvetlenül személyes kapcsolattartójának írhasson. Szívesen segítünk, amennyiben nincs regisztrálva általános kapcsolattartónkon keresztül.

  Kapcsolat
  Válasszon termékkörtVissza Bezár
  Márkák